Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche 911 Carrera T: Back To basics!  [Video]

Porsche 911 Carrera T: Back To basics! [Video]

Η Porsche αφαιρεί βάρος από την 911 Carrera προσθέτοντας παράλληλα εξοπλισμό προσανατολισμένο στις υψηλές επιδόσεις, λανσάροντας μια νέα έκδοση η οποία απευθύνεται στους λάτρεις των πιο «απλών» συνταγών.


H γερμανική φίρμα έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι επιθυμεί να προσθέσει στην γκάμα της περισσότερες εκδόσεις, στα πρότυπα των 911 R και 911 GT3, προσφέροντας στους λάτρεις των επιδόσεων μια πιο σκληροπυρηνική και λιτή προσέγγιση που παραπέμπει περισσότερο στη λογική του μηχανοκίνητου αθλητισμού και αφήνει σε δεύτερη μοίρα τις ανέσεις.

Σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία ανήκει η 911 Carrera T η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια χαμηλού κόστους εναλλακτική της R. Σε αυτό το πλαίσιο η Τ απαλλάσσεται από… περιττές πολυτέλειες όπως τα πίσω καθίσματα και σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης σε μια προσπάθεια μείωσης του βάρους της. Σε κάθε περίπτωση, οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν την παρουσία των παραπάνω στοιχείων στην θέση τους, μπορούν να το ζητήσουν και μάλιστα χωρίς επιπλέον κόστος.

Αυτό δεν ισχύει, ωστόσο για το ενισχυμένο υλικό ηχομόνωσης το οποίο επίσης έχει αφαιρεθεί από την 911 Carrera T για τους ίδιους λόγους, περιορίζοντας το συνολικό της βάρος κατά 20 κιλά, στα 1.425 κιλά.

Παρά την σπαρτιατική λογική της, ο εξοπλισμός της 911 Carrera T συμπεριλαμβάνει ορισμένα επιπλέον στοιχεία σε σχέση με την απλή έκδοση της Carrera. Σε αυτά συγκαταλέγονται η ενεργή ανάρτηση της Porsche (PASM) η οποία μειώνει και την απόσταση από το έδαφος κατά 2,0 εκατοστά, αλλά και ένα αναπροσαρμοσμένο σε υψηλότερες απαιτήσεις και στο μειωμένο της βάρος πακέτο εξοπλισμού Sport Chrono Package. Την εικόνα συμπληρώνουν οι κοντύτερες σχέσεις του παραδοσιακά μηχανικού κιβωτίου το οποίο επωφελείται επίσης και από έναν μικρότερου μήκους επιλογέα.

Επιπλέον, όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσθέσουν στο εξοπλιστικό παλμαρέ της 911 Carrera T σύστημα τετραδιεύθυνσης, στοιχείο που δεν είναι διαθέσιμο στην απλή 911 Carrera.

Σε επίπεδο κινητήρα η 911 Carrera T εφοδιάζεται με τον οικείο επίπεδο διπλά υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο κινητήρα με χωρητικότητα 3,0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 370 ίππους και 450 Nm ροπής.

Χάρη στο μειωμένο βάρος της η συγκεκριμένη έκδοση εμφανίζει καλύτερη αναλογία ισχύος ανά ίππο αλλά και καλύτερη επιτάχυνση, ούσα κατά 1/10 του δευτερολέπτου ταχύτερη από την απλή Carrera στο sprint των 0-100 χλμ./ώρα το οποίο απαιτεί 4,5 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, χάρη και στις πιο κοντές σχέσεις του κιβωτίου χρειάζεται 15,1 δευτερόλεπτα για να φτάσει από 0-200 χλμ./ώρα ενώ η μέγιστη ταχύτητα της διαμορφώνεται σε 290 χλμ./ώρα.

Παρά, τη λιτή λογική της Τ η Porsche προσφέρει πάντα τη δυνατότητα επιλογής του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη PDK, με την συνδρομή του οποίου οι παραπάνω χρόνοι μειώνονται σε 4,2 δ.λ. για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα και σε 14,5 δ.λ. για τα 0-200 χλμ./ώρα.

Πλην των αυξημένων επιδόσεων που προσφέρει, η Porsche έχει φροντίσει να καταστήσει σαφή την πιο αθλητική της υπόσταση χάρη σε μια σειρά σχεδιαστικών στοιχείων όπως το νέο spoiler στο μπροστινό τμήμα, οι μεταλλικού χρώματος εξωτερικοί καθρέφτες, οι κεντρικά τοποθετημένες, μαύρου χρώματος απολήξεις της εξάτμισης και η βελτιστοποιημένη αεροδυναμικά γρίλια στο πίσω τμήμα.

Στο εσωτερικό, εκτός από την απουσία του συστήματος Porsche Communication Management το οποίο έχει αφαιρεθεί, η T διαθέτει σπορ ηλεκτρικά καθίσματα ή κατ΄επιλογή bucket, στοιχείο το οποίο προσφέρεται για πρώτη φορά στη βασική έκδοση της Carrera.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, η 911 Carrera T θα διατεθεί στη Γερμανία ξεκινώντας από τα 107.553 ευρώ τιμή που ξεπερνά περίπου κατά 10.000 ευρώ την «απλή» 911 Carrera.

auto.in.gr

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024