
Συρία: Το ΙΚ εκτέλεσε τουλάχιστον 128 ανθρώπους πριν εκδιωχθεί
Τουλάχιστον 128 ανθρώπους σκότωσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, από τους οποίους οι 116 ήταν άμαχοι, σε μια πόλη στην κεντρική Συρία, προτού εκδιωχθεί, το περασμένο Σάββατο, από τα στρατεύματα της Δαμασκού, όπως ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Τουλάχιστον 128 ανθρώπους σκότωσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, από τους οποίους οι 116 ήταν άμαχοι, σε μια πόλη στην κεντρική Συρία, προτού εκδιωχθεί, το περασμένο Σάββατο, από τα στρατεύματα της Δαμασκού, όπως ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Στο διάστημα των 20 ημερών που ήλεγχε την αλ-Καριατάιν, το ΙΚ εκτέλεσε τουλάχιστον 116 αμάχους σε αντίποινα, αφού τους κατηγόρησε για συνεργασία με τα στρατεύματα του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής της ΜΚΟ που διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο ανταποκριτών στη Συρία.
Το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται την ίδια πηγή, αναφέρει από την πλευρά του ότι τουλάχιστον 128 άνθρωποι σκοτώθηκαν.
«Μετά την ανακατάληψη της πόλης αυτής που βρίσκεται στην επαρχία Χομς, οι κάτοικοι βρήκαν πτώματα στους δρόμους, σε σπίτια και σε άλλα σημεία», διευκρίνισε ο Αμπντέλ Ραχμάν.
«Ορισμένοι είχαν σκοτωθεί με μαχαίρι, άλλοι με σφαίρες», πρόσθεσε.
Το ΙΚ κατέλαβε εκ νέου την 1η Οκτωβρίου την πόλη αυτή, η οποία κατοικείται από μια χριστιανική μειονότητα και όπου βρίσκονται πολλές εκκλησίες, ορισμένες από τις οποίες λεηλατήθηκαν από τους τζιχαντιστές. Η οργάνωση είχε καταλάβει την πόλη για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2015, προτού εκδιωχθεί λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το καθεστώς ανακατέλαβε την πόλη το Σάββατο «μετά την υποχώρηση 200 και πλέον μελών του ΙΚ προς την Μπαντίγια», τη μεγάλη έρημο της κεντρικής Συρίας.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr
- Οι μεγαλύτεροι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής
- Η «έκρηξη» της AI απειλεί τις τράπεζες
- Η Βουλγαρία ψηφίζει την Κυριακή με τον πρώην πρόεδρο Ράντεφ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις
- Το Ιράν επιβεβαιώνει πως επιτέθηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν
- Ο ράπερ Τόρι Λέινζ μήνυσε την φυλακή του ζητώντας 100 εκατ. δολάρια για μαχαίρωμα από συγκρατούμενο
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός διοικητή εφέδρων στο νότιο Λίβανο



