
Αναζητούνται οι δράστες της επίθεσης σε Ευέλπιδες στο Μοναστηράκι
Άφαντοι παραμένουν οι νεαροί που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν συνολικά επτά άτομα το απόγευμα της Κυριακής στο Μοναστηράκι, μεταξύ των οποίων και τρεις πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων.
Άφαντοι παραμένουν οι νεαροί που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν συνολικά
επτά άτομα το απόγευμα της Κυριακής στο Μοναστηράκι, μεταξύ των οποίων
και τρεις πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων.
Εκτός από τους τρεις Ευέλπιδες, οι δύο από τους οποίους μεταφέρθηκαν με θλαστικά τραύματα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401, θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν φαντάρος και τρεις ακόμα διερχόμενοι από το σημείο, ηλικίας 26, 47, και 35 ετών.
Όλα ξεκίνησαν όταν – σύμφωνα με την Αστυνομία – μία ομάδα περίπου 30 ατόμων προχώρησε σε μία καταδρομική επίθεση σε βάρος 3 δοκίμων της Σχολής Ευελπίδων, φωνάζοντας ότι είναι ακροδεξιοί.
Όπως έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες επιτέθηκαν ξαφνικά στους τρεις Ευέλπιδες, ενώ αυτοί περπατούσαν στην οδό Πανδρόσου, και άρχισαν να τους κτυπούν. Κατάφεραν να αποφύγουν τα χειρότερα μπαίνοντας σε καφετέρια. Από τη μανία των νεαρών δεν γλίτωσαν όμως ούτε άλλοι 4 περαστικοί, ένας φαντάρος και 3 ακόμη άνθρωποι που βρισκόντουσαν στο σημείο.
Είχαν προηγηθεί επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία στην Πλατεία Συντάγματος, όπου πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις, η μία υπέρ της αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου και η άλλη εναντίον.
Τους τραυματίες Ευέλπιδες επισκέφθηκε ο τομεάρχης Εθνικής Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας. Μετά την επίσκεψή του, με ανάρτησή του στο twitter δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ καταδίκασε για άλλη μια φορά την επίθεση εις βάρος τους και ζήτησε τη σύλληψη των ενόχων
in.gr
- Επίθεση Τραμπ στα ΜΜΕ για τον πόλεμο στο Ιράν: Ακόμη και αν παραδοθεί άνευ όρων η Τεχεράνη, θα λένε ότι νίκησε
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών για την αναχαίτιση του Global Sumud Flotilla
- Λουτσέσκου: «Οι χειρότεροι μήνες της ζωής μου»
- Υποκλοπές: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος που η ΕΥΠ πρέπει να ενημερώσει για την παρακολούθηση του Θ.Κουκάκη
- «Λένε ότι δεν ξέρω να παίζω» – Ο Γουάλας Σον για το Χόλιγουντ, τη ψυχοθεραπεία και την Παλαιστίνη
- Κόντρα υπουργείου Οικονομικών – ΠΑΣΟΚ για τις δεσμεύσεις Ανδρουλάκη για το ιδιωτικό χρέος


