Επίθεση εξαπολύει η κυβέρνηση στη ΝΔ για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων δεκάδων εκατ. ευρώ από πρώην βουλευτές, μετά την αναφορά του Κ.Μητσοτάκη ότι όλα αυτα είναι απόρροια της «κατάπτυστης ρύθμισης Κατρούγκαλου». Την υπεράσπιση του νόμου Κατρούγκαλου ανέλαβε το αρμόδιο υπουργείο τονίζοντας ότι «η ΝΔ ως κυβέρνηση, με δικό της νόμο, του 2008, δημιούργησε το θέμα και έδωσε 'σήμα' διεκδίκησης αναδρομικών σε πρώην βουλευτές», και ότι ο νέος νόμος όχι μόνο δεν δημιούργησε, αλλά προσπάθησε να αντιμετωπίσει αυτό το «τετελεσμένο γεγονός».

Επίθεση εξαπολύει η κυβέρνηση στη ΝΔ για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων δεκάδων εκατ. ευρώ από πρώην βουλευτές, μετά την αναφορά του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ότι όλα αυτα είναι απόρροια της «κατάπτυστης ρύθμισης Κατρούγκαλου», προειδοποιώντας πάντως ότι όσοι πρώην βουλευτές της ΝΔ δεν αποσύρουν τις προσφυγές θα διαγραφούν.

Έτσι μετά τη συμφωνία στο ότι οι βουλευτές πρέπει να αποσύρουν τις προσφυγές γιατί προκαλούν τη λαϊκή οργή, ξέσπασε καυγάς ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για το ποιος ευθύνεται για όλο αυτό, αλλά και για το ποιος εννοεί τα όσα λέει, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει την αντίδραση της ΝΔ με το σχόλιο «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!».

Την υπεράσπιση της κυβέρνησης και του νόμου Κατρούγκαλου ανέλαβε αρμοδίως το υπουργείο Εργασίας τονίζοντας ότι «η ΝΔ ως κυβέρνηση, με δικό της νόμο, του 2008, δημιούργησε το θέμα και έδωσε ‘σήμα’ διεκδίκησης αναδρομικών σε πρώην βουλευτές», ότι πρώην βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που τα διεκδικούν, αλλά και ότι ο νόμος Κατρούγκαλου όχι μόνο δεν δημιούργησε, αλλά προσπάθησε να αντιμετωπίσει αυτό το «τετελεσμένο γεγονός».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται ότι «η στάση της ΝΔ στο θέμα των αναδρομικών οικονομικών απαιτήσεων πρώην βουλευτών της και πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί πρόκληση για τον κοινό νου, για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

» Η ΝΔ ως κυβέρνηση, με δικό της νόμο, του 2008, δημιούργησε το θέμα και έδωσε «σήμα» διεκδίκησης αναδρομικών σε πρώην βουλευτές. Δικοί της πρώην βουλευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι όσοι διεκδικούν τα αναδρομικά.»

» Ο N.4387/2016 επιχείρησε να αντιμετωπίσει το τετελεσμένο γεγονός τελεσίδικων αποφάσεων από τη «βιομηχανία» προσφυγών που έστησαν χωρίς αιδώ «γαλάζιοι» και «πράσινοι» πρώην βουλευτές.»

» Χωρίς τον νόμο, οι αποφάσεις αυτές θα ήταν άμεσα εκτελεστές και στο σύνολο των χρημάτων που επιδίκασαν, όπως ισχύει για όλους τους άλλους συνταξιούχους και κάθε Έλληνα πολίτη.»

» Αντιθέτως, με τη διαδικασία πληρωμής που προβλέφθηκε, θα ρυθμιστεί ο τρόπος και ο ρυθμός αποπληρωμής τους με υπουργική απόφαση, ώστε να μην επιβαρύνει απότομα και υπέρμετρα το δημόσιο ταμείο».

«Η όψιμη οργή του κ. Μητσοτάκη δεν είναι απλώς υποκριτική αλλά κυρίως θέλει να συγκαλύψει τις ευθύνες της ΝΔ και των πολιτικών της στελεχών, που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως πεδίο πλουτισμού και ατομικών προνομίων. Σε αυτόν τον τομέα πράγματι οι επιδόσεις τους διεκδικούν την ‘αριστεία’» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr