Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπίρτζης: Δημιουργία εθνικού στρατηγικού σχεδίου σε κάθε περιοχή

Σπίρτζης: Δημιουργία εθνικού στρατηγικού σχεδίου σε κάθε περιοχή

Τα έργα υποδομής στη Θεσπρωτία βρέθηκαν στην ατζέντα των διαδοχικών συναντήσεων που είχε ο υπουργός Υποδομών Χρ.Σπίρτζης με φορείς και πολίτες στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Ηπείρου. «Δεν ήρθαμε για εξαγγελίες, αλλά για να συζητήσουμε με την τοπική κοινωνία και του οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τις ανάγκες της περιοχής και αυτά που θα λέμε, θα γίνονται», επισήμανε αμέσως μετά το τέλος των συναντήσεων.

Τα έργα υποδομής στη Θεσπρωτία βρέθηκαν στην ατζέντα των διαδοχικών συναντήσεων που είχε από το απόγευμα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με φορείς και πολίτες στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Ηπείρου.

«Δεν ήρθαμε για εξαγγελίες, αλλά για να συζητήσουμε με την τοπική κοινωνία και του οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τις ανάγκες της περιοχής και αυτά που θα λέμε, θα γίνονται», επισήμανε σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος των συναντήσεων.

Ο υπουργός άκουσε, όπως ανέφερε, τις ελλείψεις της περιοχής σε υποδομές και την ιεράρχηση τους από τους πολίτες και τους φορείς, και τόνισε: «Δεν κάνουμε εξαγγελίες έργων, αλλά συμβάλουμε στη δημιουργία ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου σε κάθε περιοχή, για την τόνωση των παραγωγικών δυνάμεων, ώστε να αποκτήσει η χώρα ένα σοβαρό εθνικό ιεραρχημένο στρατηγικό σχέδιο, ώστε τις μέρες μετά την κρίση, να σταθούμε στα δικά μας πόδια σαν κοινωνία».

Ο υπουργός υπογράμμισε πως είναι δέσμευση της κυβέρνησης να ολοκληρωθούν οι κάθετοι άξονες. Όπως είπε, η μελέτη του δρόμου από την Ηγουμενίτσα μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα πρέπει να ολοκληρωθεί και σε περίπτωση που δεν χρηματοδοτηθεί στο σύνολο της από το διασυνοριακό πρόγραμμα στο οποίο έχει ενταχθεί, αυτό θα γίνει από άλλα εργαλεία που έχει το υπουργείο.

Επίσης, ανέφερε πως σε συνεργασία με δημάρχους και την αντιπεριφέρεια, θα αποφασιστούν τα σημεία του οδικού δικτύου, όπου πρέπει να γίνουν κόμβοι, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα εξεταστούν ζητήματα που αφορούν σε αντιπλημμυρικά έργα και αρδευτικά δίκτυα.

Ο Χρήστος Σπίρτζης επισκέφτηκε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και επιθεώρησε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ανέφερε πως μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο θα ολοκληρωθεί μετά από 20 χρόνια η β’ φάση του έργου στο λιμάνι Ηγουμενίτσας.

Επίσης, δεσμεύτηκε για την αδειοδότηση υδατοδρομίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης του ποιοτικού τουρισμού, όπως επισήμανε.

Τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών συνόδεψε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Όπως είπε, η γεωγραφική της παραλιακή θέση, το φυσικό τοπίο, το ανθρώπινο δυναμικό, η ιστορία και η παράδοση είναι τα φυσικά πλεονεκτήματα, πάνω στα οποία «πρέπει να στηριχθούμε και να επενδύσουμε με καινοτόμες ιδέες».

Ωστόσο, τόνισε πως βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι οι υποδομές και σημείωσε πως με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού και της Εγνατίας, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας θα εξυπηρετεί το 60% της κίνησης προς Ιταλία.

Η Ήπειρος βγήκε οριστικά από την απομόνωση, υπογράμμισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024