Πάνω από χίλια προσφυγόπουλα Ροχίνγκια περνούν καθημερινά στο Μπαγκλαντές
Σε απελπιστική ανάγκη βοήθειας βρίσκονται τα παιδιά των προσφύγων Ροχίνγκια σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία για την προστασία των παιδιών των Ηνωμένων Εθνών. Από τα τέλη Αυγούστου οπότε και ξεκινησε ο μαζικός ξεριζωμός των απάτριδων Ροχίνγκια από την Μιανμάρ, 12.000 παιδιά περνούν τα σύνορα κάθε εβδομάδα, από την πολιτεία Ρακίν προς το Μπαγκλαντές.
Σε απελπιστική ανάγκη βοήθειας βρίσκονται τα παιδιά των προσφύγων Ροχίνγκια σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία για την προστασία των παιδιών των Ηνωμένων Εθνών.
Από τα τέλη Αυγούστου οπότε και ξεκινησε ο μαζικός ξεριζωμός των απάτριδων Ροχίνγκια από την Μιανμάρ, 12.000 παιδιά περνούν τα σύνορα κάθε εβδομάδα, από την πολιτεία Ρακίν προς το Μπαγκλαντές.
Ο αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 1.200 με 1.800 παιδιά ημερησίως και όπως τονίζει η UNICEF, χρήζουν άμεσης φροντίδας. Ανυπολόγιστος δε, είναι ο αριθμός των παιδιών που κινδυνεύουν από μολυσματικές ή άλλες ασθένειες, ασιτία αλλά και από το να πέσουν θύματα διακινητών.
Εκατοντάδες παιδιά είναι ασυνόδευτα. Πρόκειται για ορφανά ή παιδιά τα οποία στέλνουν οι γονείς τους στο γειτονικό Μπαγκλαντές προκειμένου να γλιτώσουν από τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων της Μιανμάρ.
Οι Ροχίνγκια αποτελούν μουσουλμανική μειονότητα της βουδιστικής Μιανμάρ και ζουν χωρίς πατρίδα, κυνηγημένοι από τον βιρμανικό στρατό. Πάνω από μισό εκατομμύριο έχουν ήδη κάνει το εξαιρετικά επισφαλές ταξίδι φυγής.
in.gr
- Πώς ξεκίνησε η φωτιά στο Σισμανόγλειο, εξετάζεται η εμπλοκή 74χρονου – «Δεν σχετίζεται με το περιστατικό ο θάνατος 90χρονης»
- Φοιτητική στέγη: Τα ακριβότερα ενοίκια γύρω από τα πανεπιστήμια
- Ο Μοντέρο καλημέρισε τον κόσμο του Ολυμπιακού με «κάτι μαγικό» (vid)
- Ο Τραμπ επιφυλάχθηκε για τα F-35 – Αναμένονται κινήσεις μέχρι το Νοέμβριο και τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
- Emmy 2026: Μεταθανάτια υποψηφιότητα στον Ρομπ Ράινερ
- Ακροβατικός διάδρομος με ατελείωτα έξοδα για τους αθλητές – Σε ρόλο θεατή η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Καίτη Γαρμπή: Η πρώτη εμφάνιση στη σκηνή μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442