Σε απελπιστική ανάγκη βοήθειας βρίσκονται τα παιδιά των προσφύγων Ροχίνγκια σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία για την προστασία των παιδιών των Ηνωμένων Εθνών.

Από τα τέλη Αυγούστου οπότε και ξεκινησε ο μαζικός ξεριζωμός των απάτριδων Ροχίνγκια από την Μιανμάρ, 12.000 παιδιά περνούν τα σύνορα κάθε εβδομάδα, από την πολιτεία Ρακίν προς το Μπαγκλαντές.

Ο αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 1.200 με 1.800 παιδιά ημερησίως και όπως τονίζει η UNICEF, χρήζουν άμεσης φροντίδας. Ανυπολόγιστος δε, είναι ο αριθμός των παιδιών που κινδυνεύουν από μολυσματικές ή άλλες ασθένειες, ασιτία αλλά και από το να πέσουν θύματα διακινητών.

Εκατοντάδες παιδιά είναι ασυνόδευτα. Πρόκειται για ορφανά ή παιδιά τα οποία στέλνουν οι γονείς τους στο γειτονικό Μπαγκλαντές προκειμένου να γλιτώσουν από τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων της Μιανμάρ.

Οι Ροχίνγκια αποτελούν μουσουλμανική μειονότητα της βουδιστικής Μιανμάρ και ζουν χωρίς πατρίδα, κυνηγημένοι από τον βιρμανικό στρατό. Πάνω από μισό εκατομμύριο έχουν ήδη κάνει το εξαιρετικά επισφαλές ταξίδι φυγής.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας