
Μακρόν: Η απελευθέρωση της Ράκας δεν τερματίζει τον πόλεμο κατά της ISIS
Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τη μάχη τους ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, αλλά η απελευθέρωση της Ράκας χρειάζεται να να οδηγήσει σε ένα πολιτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς για την αποκατάσταση της σταθερότητας, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τη μάχη τους ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, αλλά η απελευθέρωση της Ράκας χρειάζεται να να οδηγήσει σε ένα πολιτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς για την αποκατάσταση της σταθερότητας, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
«Η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν τελείωσε με την απελευθέρωση της Ράκας και η Γαλλία θα συνεχίσει τη στρατιωτική της προσπάθεια για όσο χρειαστεί», ανέφερε το προεδρικό γραφείο σε ανακοίνωσή του.
«Οι προκλήσεις της σταθερότητας και της ανοικοδόμησης δεν θα είναι μικρότερες από εκείνες της στρατιωτικής εκστρατείας», υπογραμμίζεται.
Ο αραβοκουρδικός συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία χαιρέτισε νωρίτερα σήμερα «την ιστορική νίκη» εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης, η οποία εκδιώχθηκε από το προπύργιό της, τη Ράκα.
Η Γαλλία έχει προμηθεύσει όπλα στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), διαθέτει ειδικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή και είναι μία από τις βασικές χώρες που βομβαρδίζουν τους τζιχαντιστές ως μέρος των επιχειρήσεων του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων που, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, πολεμά το ΙΚ.
Η ανακοίνωση επίσης υπογραμμίζει ότι είναι ζωτικής σημασίας ότι η διακυβέρνηση της Ράκας θα πρέπει να σεβαστεί όλες τις κοινότητες.
«Η Συρία πρέπει επιτέλους να βρει τη διέξοδο από τον εμφύλιο πόλεμο, που τροφοδότησε την τρομοκρατία έπειτα από την καταστολή του δημοκρατικού κινήματος από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ. Μια πολιτική μετάβαση, αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ», καταλήγει η ανακοίνωση.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr
- Δημήτρης Χούπης: Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της Διαβαλκανικής Συνόδου
- Επιστροφή ενοικίου: Τι αλλάζει από τον φετινό Νοέμβριο – Πώς θα ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι
- Η Βιλερμπάν αλλάζει τον «χάρτη» της Euroleague: Η «χρυσή» πρόταση σε Γιαμπουσέλε και οι κινήσεις για Φρανσίσκο και Λουβαβού-Καμπαρό!
- Νορβηγία: Σε σοβαρή κατάσταση η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ – H κόρη της επέστρεψε από την Αυστραλία
- Ο Μασκ βγάζει 3.6 εκατ. δολ. την ώρα – Κοιμάται στο πάτωμα, δεν πηγαίνει διακοπές, αν και τρισεκατομμυριούχος
- Πάμε μια βόλτα; Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης για τις στιγμές που διαμόρφωσαν την πορεία του

