Την ευκαιρία να προσθέσουν στη συλλογή τους το πρώτο τετράτροχο που πέρασε από τις γραμμές παραγωγής της Alfa Romeo θα έχουν οι φανατικοί οπαδοί της ιταλικής φίρμας.

Η περίφημη Alfa Romeo G1 του 1922, η οποία παράχθηκε σε μόλις 52 αντίτυπα, αποτελεί αντικείμενο δημοπρασίας που πρόκειται να διοργανώσει ο οίκος RM Sotheby’s στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τον προσεχή Ιανουάριο.

Με αριθμό πλαισίου 6018, η συγκεκριμένη Alfa Romeo G1 τοποθετείται χρονικά ανάμεσα στα πρώτα αντίτυπα που παράχθηκαν, αποτελώντας μάλιστα το το μοναδικό που σώζεται σήμερα σε απολύτως λειτουργική κατάσταση.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940, ωστόσο παρέμεινε στην αφάνεια μέχρι και το 1965 όταν και πέρασε στην ιδιοκτησία ενός Alfisti, του Ross Flewell-Smith.

O τελευταίος προχώρησε στην ανακατασκευή του, φτάνοντας σήμερα η Alfa Romeo G1 με αριθμό πλαισίου 6018 να αποτελεί το αρτιότερο δείγμα του ούτως ή άλλως σπανιότατου είδους του.

Παρά την αδιαμφισβήτητη μοναδικότητά του, πάντως, οι ειδικοί εκτιμούν πως η αξία του αυτοκινήτου δεν θα υπερβεί τα δύο εκατομμύρια δολάρια, ποσό που απέχει και μάλιστα σημαντικά από αντίστοιχες προτάσεις άλλων κατασκευαστών.

auto.in.gr