Ανοίγει ο δρόμος για το αποτεφρωτήριο στον Ελαιώνα
Τη δυνατότητα να επιτρέπεται εφεξής η χωροθέτηση Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών και σε χώρους κοινωνικών και πολιτιστικών λειτουργιών οι οποίοι βρίσκονται μέσα στους οριζόμενους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής του Ελαιώνα, έδωσε η Βουλή.
Τη δυνατότητα να επιτρέπεται εφεξής η χωροθέτηση Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών και σε χώρους κοινωνικών και πολιτιστικών λειτουργιών οι οποίοι βρίσκονται μέσα στους οριζόμενους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής του Ελαιώνα, έδωσε η Βουλή.
Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα που ψηφίστηκε από τη Βουλή, περιλαμβάνεται άρθρο με το οποίο αλλάζει η χρήση γης και διευθετούνται χωροταξικές εκκρεμότητες που απαιτούνταν για να ξεκινήσει η κατασκευή του κέντρου αποτέφρωσης, στο χώρο τον οποίο έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων.
Το οικόπεδο που θα κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο νεκρών είναι στον Ελαιώνα, έχει έκταση περίπου δέκα στρεμμάτων, και βρίσκεται σχεδόν δίπλα στο υπό κατασκευή τζαμί . Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει πραγματοποιήσει ο δήμος, το αποτεφρωτήριο θα περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις χιλίων περίπου τ.μ. με κόστος κατασκευής 1,5 εκατ. ευρώ.
Η απόσβεση της επένδυσης, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν η αρμόδια αντιδήμαρχος, θα έχει γίνει σε δύο χρόνια αφού ετησίως περίπου χίλιοι έλληνες μεταφέρονται στην Βουλγαρία προκειμένου να αποτεφρωθούν με κόστος σχεδόν 3.000 ευρώ. Στην Αθήνα, το κόστος θα ανέρχεται σε 500 ευρώ. Το όλο θέμα ήδη έχει εγκριθεί ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, ενώ το φθινόπωρο θα εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων