Η Kaspersky Lab εντόπισε λογισμικό κλοπής ΑΤΜ που πωλείται στην αγορά
Οι εμπειρογνώμονες της ρωσικής εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Lab εντόπισαν το κακόβουλο λογισμικό Cutlet Maker με την χρήση του οποίου, μπορεί ακόμη και ένας άπειρος χρήστης του να ληστέψει ένα μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ).
Οι εμπειρογνώμονες της ρωσικής εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Lab εντόπισαν το κακόβουλο λογισμικό Cutlet Maker με την χρήση του οποίου, μπορεί ακόμη και ένας άπειρος χρήστης του να ληστέψει ένα μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας το πρόγραμμα αυτό πωλείται ελεύθερα DarkNet.
«Οι δημιουργοί του Cutlet Maker, δεν παρέχουν μόνο ένα έτοιμο πακέτο εργαλείων αλλά και λεπτομερείς οδηγίες για την χρήση του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί ακόμη και ο πιο άπειρος απατεώνας να διαπράξει αδίκημα, καθώς το μόνο που πρέπει να κάνει για αυτό είναι να αγοράσει το κακόβουλο λογισμικό πληρώνοντας 5000 δολάρια» αναφέρει η ανακοίνωση της Kaspersky Lab.
Για να πραγματοποιήσει την κλοπή, ο εγκληματίας πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στην USB-είσοδο του ΑΤΜ και να φορτώσει το κακόβουλο λογισμικό. Η εφαρμογή Stimulator που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, απεικονίζει τον αριθμό και την αξία των χαρτονομισμάτων που υπάρχουν στις κασετίνες του ΑΤΜ, κάτι που επιτρέπει να επιλεγεί η κασετίνα στην οποία υπάρχουν τα περισσότερα χρήματα.
Στην ουσία -επισημαίνουν οι εμπειρογνώμονες της Kaspersky Lab,- αυτό το κακόβουλο λογισμικό μετατρέπει την κυβερνοληστεία του ΑΤΜ, που είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί καλή προετοιμασία της όλης επιχείρησης, σ΄έναν εύκολο τρόπο παράνομης απόκτησης κέρδους, που μπορεί να αποκτήσει ο καθένας έναντι συγκεκριμένου ποσού».
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Ο Μοντέρο καλημέρισε τον κόσμο του Ολυμπιακού με «κάτι μαγικό» (vid)
- Ο Τραμπ επιφυλάχθηκε για τα F-35 – Αναμένονται κινήσεις μέχρι το Νοέμβριο και τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
- Emmy 2026: Μεταθανάτια υποψηφιότητα στον Ρομπ Ράινερ
- Ακροβατικός διάδρομος με ατελείωτα έξοδα για τους αθλητές – Σε ρόλο θεατή η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Καίτη Γαρμπή: Η πρώτη εμφάνιση στη σκηνή μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας της
- Φοιτητική στέγη: Τα ακριβότερα ενοίκια γύρω από τα πανεπιστήμια
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Ενισχύθηκε η δύναμη της Πυροσβεστικής και συνδράμει ελικόπτερο – Ήχησε 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442