
Ο επικεφαλής της ΜΙ5 προειδοποιεί για «πολυδιάστατη» απειλή
Μια άνευ προηγουμένου «πολυδιάστατη» απειλή αντιμετωπίζει η Μεγάλη Βρετανία, από τους ισλαμιστές μαχητές δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙ5 Άνρτριου Πάρκερ.
Μια άνευ προηγουμένου «πολυδιάστατη» απειλή αντιμετωπίζει η Μεγάλη Βρετανία, από τους ισλαμιστές μαχητές δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙ5 Άνρτριου Πάρκερ.
Ο Πάρκερ επεσήμανε ότι η απειλή βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο που έχει συναντήσει στην 34χρονη καριέρα του έπειτα από τα τέσσερα τρομοκρατικά χτυπήματα το 2017 στα οποία σκοτώθηκαν 36 άνθρωποι στη χώρα. Πρόκειται για το φονικότερο κύμα επιθέσεων μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 7ης Ιουλίου του 2005, που άφησαν πίσω οςυ 52 νεκρούς και 784 τραυματίες.
«Η απειλή είναι πολυδιάστατη και οι τρομορκάτες χτυπούν πολύ γρήγορα και είναι πιο δύσκολο να τοςυ εντοπίσεις», τόνισε ο επικεφαλής της ΜΙ5 σε μια από τις σπάνιες ομιλίες του στο κεντρικό Λονδίνο, προσθέτοντας ότι έχει καταγραφεί ένας μεγάλος αριθμός βρετανών μαχητών που επιστρέφουν από το Ιράκ και τη Συρία.
Ο Πάρκερ σημείωσε δε ότι αυτή την περίοδο υπάρχουν σε εξέλιξη περισσότερες από 500 επιχειρήσεις με 3000 άτομα να είναι γνωστό πως εμπλέκονται σε εξτρεμιστικές δραστηριότητες.
Μαριλένα Γεραντώνη
in.gr
- Ληστείες αλά Ιταλικά: Τι συνδέει τα τρία ντέρμπι της ντροπής (vids)
- Markos by Night: Κι αυτό το Σάββατο στην κορυφή της τηλεθέασης
- «Σαν ταβέρνα στο χωριό με μίλκσεϊκ» – Η κουλτούρα των ελληνικών milk bar της Αυστραλίας του ’30
- Χαλκιδική: Ουκρανός μαχαίρωσε οικογένεια επειδή τους πέρασε για… Ρώσους
- Θεσσαλονίκη: Ένας 67χρονος άνδρας μπήκε σε τράπεζα με σφυρί και απείλησε υπαλλήλους
- Η μυθολογία περί «συναλλαγής» με τους Ευρωπαίους για τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει όντως ως αφετηρία το βιβλίο των Βαρβιτσιώτη – Δενδρινού

