
CDU: Eποικοδομητική η συζήτηση με το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP)
Εν μέσω ευρωπαϊκής ανησυχίας για το ύφος που θα έχει ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία σε μια περίοδο που οι συζητήσεις με τη Γαλλία σχετικά με τη μεταρρύθμιση της ΕΕ εντείνονται, ξεκίνησαν οι διερευνητικές συνομιλίες για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ του συντηρητικού κόμματος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP).
Εν μέσω ευρωπαϊκής ανησυχίας για το ύφος που θα έχει ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία σε μια περίοδο που οι συζητήσεις με τη Γαλλία σχετικά με τη μεταρρύθμιση της ΕΕ εντείνονται, ξεκίνησαν οι διερευνητικές συνομιλίες για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ του συντηρητικού κόμματος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP).
«Σήμερα είχαμε μια πρώτη, πολύ εποικοδομητική, καλή συζήτηση την οποία φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλες συζητήσεις» είπε ο Πέτερ Τάουμπερ, ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στους δημοσιογράφους αφού ολοκληρώθηκαν οι επαφές αυτές.
Οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας (CSU) και το FDP στις δικές τους ανακοινώσεις ανέφεραν επίσης ότι το κλίμα ήταν καλό. Αργότερα οι Χριστιανοδημοκράτες θα έχουν επαφές με τους Πράσινους προκειμένου να συζητήσουν τη συμμετοχή τους στον λεγόμενο «συνασπισμό Τζαμάικα».
Πάνω από τους μισούς Γερμανούς (56%) πιστεύουν ότι ο συνασπισμός «Τζαμάικα» (Χριστιανική Ένωση, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι) είναι ο πιο κατάλληλος προκειμένου να ηγηθεί της χώρας τα επόμενα χρόνια από ό,τι ο «μεγάλος» συνασπισμός, μεταξύ CDU και SPD, υπέρ του οποίου τάσσεται το 30%.
Ιδιαίτερα στηρίζουν την προοπτική του συνασπισμού «Τζαμάικα» οι οπαδοί των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, με 85% και 81% αντίστοιχα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Infratest dimap για λογαριασμό της «Welt am Sonntag», τo 54% των Γερμανών θεωρεί ότι ο Μάρτιν Σουλτς πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) παρά την βαριά ήττα που υπέστη το κόμμα την περασμένη Κυριακή.
το 38% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραίτησής του, ενώ, όταν ερωτώνται οι ψηφοφόροι του SPD, την παραμονή του κ. Σουλτς επιθυμεί το 75% και μόνο το 22% την απομάκρυνσή του.
in.gr
- Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της δωρεάς του Kaizen Foundation προς την Πολιτική Προστασία
- Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου – Αραμπατζή: «Εσείς καλούσατε στα τηλέφωνα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ» – «Οφείλετε συγγνώμη»
- Κόμο – Παρί FC: Η μάχη των Hartono και Arnault απέναντι στην ποδοσφαιρική ελίτ
- Δημος Μεταμόρφωσης: Ολοκληρώνεται η διάνοιξη της οδού Αξελού απο Σωκράτους προς την οδό Τατοΐου
- Σεισμός στην Ιαπωνία: Τουλάχιστον 50 τραυματίες, ζημιές σε γέφυρες, δρόμους και κτίρια – Εικόνες και βίντεο
- Γαλλία: Πέντε σοροί νεογέννητων βρέθηκαν σε χαρτοκιβώτια σε σπίτι ζευγαριού


