Αντιπαράθεση ξέσπασε στην Βουλή με φόντο τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, από το βήμα της ολομέλειας έκανε λόγο για «αοριστολογίες» σχετικά με το τι θα αποκομίσει η χώρα, λέγοντας πως «η Αμερική ακούσαμε πως θα κερδίσει από τα F-16, αλλά δεν ακούσαμε τι θα κερδίσει η Ελλάδα».

Απαντώντας ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κάλεσε τη ΝΔ να αποσαφηνίσει τη θέση της σχετικά με το αξιόμαχο της πολεμικής αεροπορίας, τονίζοντας ότι πλέον «στον μακρύ κατάλογο όσων ηγετών και αξιωματούχων αναγνωρίζουν την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, θα πρέπει να προσθέσετε και τον πρόεδρο Τραμπ».

Από την ΔΗΣΥ, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αν και χαρακτήρισε θετικό το γεγονός για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας, άσκησε κριτική για το πρακτικό αποτέλεσμα αφού, όπως είπε, «ο κ. Τραμπ αναφέρθηκε σε θεωρητικές εξελίξεις χωρίς να δώσει κατεύθυνση πίεσης προς το ΔΝΤ».

Σοβαρότητα και νηφαλιότητα συνέστησε στην αντιπολίτευση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης. «Τα αποτελέσματα από τέτοιου είδους συναντήσεις δεν ενδείκνυνται για τίτλους και ατάκες στο youtube, για σούπερ τίτλους σε τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής και για κίτρινα πρωτοσέλιδα» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «η χώρα μας ανακτά πλέον το διπλωματικό της κεφάλαιο».

Άννα Καραβοκύρη

in.gr