Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεμινάρια επιμόρφωσης μέσω βιντεοδιαλέξεων από ελληνικά Πανεπιστήμια

Σεμινάρια επιμόρφωσης μέσω βιντεοδιαλέξεων από ελληνικά Πανεπιστήμια

Πως θα σας φαινόταν να παρακολουθείτε σεμινάρια επιμόρφωσης υψηλού επιπέδου από πανεπιστημιακούς μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σας; Την επιθυμία πολλών απλών πολιτών, φοιτητών και επαγγελματιών κάνει πραγματικότητα το Coursity, μία ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα επιμόρφωσης που συντονίζεται από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Πανεπιστημίων. Μέσω της πλατφόρμας, μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος – είτε δωρεάν είτε με ένα πολύ μικρό κόστος – να παρακολουθεί βιντεοδιαλέξεις από εγνωσμένης αξίας πανεπιστημιακούς σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα μέσα από ένα δομημένο πρόγραμμα 4-8 εβδομάδων.

Πως θα σας φαινόταν να παρακολουθείτε σεμινάρια επιμόρφωσης υψηλού
επιπέδου από πανεπιστημιακούς μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σας; Την
επιθυμία πολλών απλών πολιτών, φοιτητών και επαγγελματιών κάνει
πραγματικότητα το Coursity, μία ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα
επιμόρφωσης που συντονίζεται από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των
Πανεπιστημίων. Μέσω της πλατφόρμας, μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος – είτε
δωρεάν είτε με ένα πολύ μικρό κόστος – να παρακολουθεί βιντεοδιαλέξεις
από εγνωσμένης αξίας πανεπιστημιακούς σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα
μέσα από ένα δομημένο πρόγραμμα 4-8 εβδομάδων.

Η διαδικασία επιμόρφωσης σ΄ ένα σεμινάριο αρχίζει και ολοκληρώνεται εντός και μέσω της πλατφόρμας. Το Coursity προσφέρει διαδικτυακά σεμινάρια τα οποία οδηγούν στη λήψη πιστοποιητικού από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Πανεπιστήμιων, διατηρώντας ταυτόχρονα το κόστος συμμετοχής χαμηλό, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι.

Για τη δημιουργία αυτών των μαθημάτων το Coursity έχει αναπτύξει μια διττή συνεργασία με ελληνικά Πανεπιστήμια. Αφενός, οι εισηγητές στα σεμινάρια του Coursity είναι αναγνωρισμένοι καθηγητές ελληνικών Πανεπιστημίων, αφετέρου η διαδικασία έγκρισης και πιστοποίησης ελέγχεται και διαπεραιώνεται από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Πανεπιστημίων.

Πως δομείται το εκπαιδευτικό υλικό των σεμιναρίων στο Coursity;
Το εκπαιδευτικό υλικό των σεμιναρίων του Coursity χωρίζεται σε εβδομάδες και το υλικό κάθε εβδομάδας σε ενότητες. Κάθε ενότητα αποτελείται από βιντεοδιαλέξεις (σύντομα τμήματα μαγνητοσκοπημένου βίντεο, 5 – 10 λεπτών περίπου) και ερωτήσεις κλειστού τύπου ή σύντομης απάντησης.

Κάθε εβδομάδα μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερες από μια ενότητες. στο τέλος κάθε εβδομάδας ο εκπαιδευόμενος πρέπει να ολοκληρώσει ορισμένες ασκήσεις (ερωτήσεις κλειστού τύπου ή σύντομης απάντησης) και να εκπονήσει μια σύντομη δραστηριότητα (mini-project). Με την ολοκλήρωση όλων των εβδομάδων, δηλαδή στο τέλος του σεμιναρίου, ο εκπαιδευόμενος πρέπει να εκπονήσει την τελική εργασία (project).

Χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής
Η ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα στην οποία φιλοξενούνται τα σεμινάρια του Coursity είναι η πλατφόρμα ανοικτού κώδικα Open EdX. Η πλατφόρμα ανήκει στο edX, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχουν ιδρύσει τα Πανεπιστήμια του Harvard και του ΜΙΤ για τη δημιουργία και διαχείριση ανοικτών μαθημάτων και η οποία είναι διαθέσιμη για ελεύθερη χρήση.

Κόστος συμμετοχής
Το κόστος των σεμιναρίων που φιλοξενούνται στο Coursity είναι χαμηλό, ώστε να μπορούν όλοι να συμμετέχουν και να αξιοποιούν τη δυνατότητα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης μέσα από ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον. Επιπλέον, στο Coursity υπάρχουν αρκετά μαθήματα στα οποία η παρακολούθηση είναι δωρεάν, ενώ υπάρχει ένα μικρό κόστος μόνο στην περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος αιτηθεί για την έκδοση πιστοποιητικού. Η διάρκεια των σεμιναρίων του Coursity κυμαίνεται από 4 έως 8 εβδομάδες.

Βήμα-βήμα η διαδικασία
1 ο βήμα: Εγγραφή στο Coursity. Στην αρχική σελίδα του Coursity, πάτησε στην πάνω δεξιά πλευρά της οθόνης το κουμπί «Εγγραφή». Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα και πάτησε το κουμπί Εγγραφή.

2 ο βήμα: Σύνδεση στο Coursity. Στην αρχική σελίδα πάτησε στην πάνω δεξιά πλευρά της οθόνης το κουμπί «Σύνδεση». Συμπλήρωσε στη φόρμα τα στοιχεία που έχεις ορίσεικαι πάτησε το κουμπί «Σύνδεση».

3 ο βήμα: Αναζήτηση μαθήματων στο Coursity. Στο πλαίσιο της αναζήτησης, πληκτρολόγησε μια λέξη κλειδί , ώστε να σου εμφανιστούν μόνο τα σχετικά μαθήματα.

4 ο βήμα: Εγγραφή στο μάθημα. Κάντε κλικ στο πλακίδιο του μαθήματος που σε ενδιαφέρει και μόλις μεταβείς στη σελίδα του, πάτησε το κουμπί «Εγγραφείτε στο μάθημα».

Τα σεμινάρια μέσω βιντεοδιαλέξεων ανανεώνονται συνεχώς. Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα, όπως Μαθησιακές δυσκολίες (Θεωρία και πράξη), Εισαγωγή στην κλινική ψυχοπαθολογία, Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση κ.α.

in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024