«Καμία θεραπευτική μονάδα δεν έχει μείνει χωρίς γιατρό», ξεκαθαρίζει η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι ιατρικό προσωπικό που απασχολείται με δελτίο παροχής υπηρεσιών οδηγείται σε παραίτηση λόγω μη καταβολής των εργοδοτικών εισφορών.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατήγγειλε ότι επίκειται κλείσιμο μονάδων του ΟΚΑΝΑ λόγω παραιτήσεων γιατρών που απασχολούνται στον τομέα των προγραμμάτων υποκατάστασης.

Το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ με ανακοίνωσή του απαντά ότι ο λόγος παραίτησης τριών εκ των πέντε γιατρών ήταν η μείωση του μισθού τους, ως αποτέλεσμα της αλλαγή του τρόπου υπολογισμού και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών (ΕΦΚΑ).

Και συμπληρώνει ότι «ο Οργανισμός καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ικανοποιήσει με κάθε νόμιμο μέσο όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα των εργαζομένων του. Καμία θεραπευτική μονάδα δεν έχει μείνει χωρίς γιατρό στο παρελθόν. Με τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού το τελευταίο διάστημα υπήρξε η δυνατότητα να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις των παραιτηθέντων ιατρών».

Να σημειωθεί ότι στις Θεραπευτικές Μονάδες του Οργανισμού με καθεστώς δελτίου παροχής υπηρεσιών (ΔΠΥ) υπηρετούν συνολικά 34 γιατροί.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr