Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τσίπρας εκεί όπου κοιμήθηκαν ο Ανδρέας με την Δήμητρα

Ο Τσίπρας εκεί όπου κοιμήθηκαν ο Ανδρέας με την Δήμητρα

Ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται ο 10ος έλληνας Πρωθυπουργός που συναντάται με αμερικανό πρόεδρο και ο τέταρτος που θα φιλοξενηθεί στο περίφημο Blair House.

Του Νίκου Χασαπόπουλου

Ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται ο 10ος έλληνας Πρωθυπουργός που συναντάται με αμερικανό πρόεδρο και ο τέταρτος που θα φιλοξενηθεί στο περίφημο Blair House.

O τελευταίος πρωθυπουργός που φιλοξενήθηκε στο οίκημα όπου μένουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων από τον εκάστοτε πλανητάρχη ήταν πριν από 15 χρόνια ο Κώστα Σημίτης, ο οποίος ήταν και ο πρώτος έλληνας πρωθυπουργός που αντί δώρου έδωσε στον τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους ένα… ευρώ και μάλιστα μέσα σε νάιλον σακούλα.

Ήταν, βλέπετε, το διάστημα που η Ελλάδα μόλις είχε εισέλθει στη ζώνη του ευρώ και επιπλέον η Ευρώπη είχε ολοκληρώσει τη νομισματική ένωση κρατών – μελών της.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Σημίτης ήταν ο μοναδικός έλληνας πρωθυπουργός (μετά τον Κων. Καραμανλή) που είχε συναντήσει δύο διαφορετικούς προέδρους των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο. Και ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε δύο διαφορετικούς προέδρους. Μόνον που τον πρόεδρο Ομπάμα στον συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο Blair House πλην του Κώστα Σημίτη (και της συζύγου του Δάφνης) έχει φιλοξενηθεί και ο Γιώργος Παπανδρέου, όχι όμως ως πρωθυπουργός, αλλά ως υπουργός Εξωτερικών συνοδεύοντας τον Κώστα Σημίτη.

Το Απρίλιο του 1994, το Blair House φιλοξενεί τον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου προσκεκλημένος του τότε πλανητάρχη Μπιλ Κλίντον. Την φιλοξενία του Blair House γεύτηκε και η σύζυγός του Δήμητρα Λιάνη καθώς και (πάλι) ο Γιώργος Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών του Ανδρέα.

Αν και επίσημος προσκεκλημένος του τότε προέδρου Τζορτζ Μπους, ο Κώστας Καραμανλής δεν έμεινε στο Blair House, αλλά προτίμησε (άγνωστο γιατί) να μείνει σε ξενοδοχείο.

Το 1990 φιλοξενείται στο Blair House ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης μετά της συζύγου του Μαρίκας.

Ο κ. Τσίπρας (μετά της συντρόφου του Περιστέρας- Μπέτυς Μπαζιάνα αναμένεται να φιλοξενηθεί στο Blair House με πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ. Και όπως έγραψε η βρετανική εφημερίδα Guardian, αναφερόμενη στη συνάντηση Τσίπρα με τον Ντόναλαντ Τραμπ, «ο Λευκός Οίκος θα έχει έναν ασυνήθιστο επισκέπτη».

in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024