
Αλλάζει τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας ο Γαβρόγλου
Μετά τον «γάμο» του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων η κυβέρνηση σχεδιάζει και νέες ενοποιήσεις.
Ο ακαδημαϊκός χάρτης στην Ελλάδα επανασχεδιάζεται από την αρχή, με τα ανώτατα ιδρύματα να μειώνονται και τα ΤΕΙ να… πανεπιστημιοποιούνται. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης περιλαμβάνει μείωση των ιδρυμάτων τα επόμενα χρόνια, με «αφομοίωση» από την ανώτατη εκπαίδευση και του θεσμού των ΙΕΚ, καθώς άμεσα θα οργανωθούν τα διετή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στα οποία οι υποψήφιοι θα μπαίνουν χωρίς εξετάσεις.
Μετά τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε την ενοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Πρόκειται για την πρώτη ενοποίηση πανεπιστημίου και ΤΕΙ που γίνεται στη χώρα.
Από τη συνένωσή τους θα προκύψουν ένα νέο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών με έδρα την Κέρκυρα και πιθανόν ένα Τμήμα Ασιατικών Σπουδών, το οποίο ζητά το ίδρυμα, ενώ αδιευκρίνιστο είναι τι θα γίνει με τα τμήματα του τεχνολογικού ιδρύματος.
Πάντως τον επόμενο Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν τα πρώτα τμήματα του νέου ιδρύματος, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά επί του θέματος ο υπουργός Παιδείας, «θα πρέπει να αξιολογηθεί ο τρόπος κατανομής όλων των τμημάτων του, ώστε να ωφεληθούν και τα υπόλοιπα νησιά».
Διαβάστε αναλυτικά στα tanea.gr
in.gr
- Μικρά αεροσκάφη και drones προκάλεσαν την ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας στο Ιράν
- Η προοπτική σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές τσουρουφλίζει το Μαξίμου
- Συνταγή: Ρολό κοτόπουλο με αυγό
- Η θρησκεία ως εργαλείο πολέμου – Πώς το MAGA κίνημα συγχωνεύει τον χριστιανισμό με τη βία
- Μη ρεαλιστικό να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα από συνομιλίες λέει το Ιράν ενώ οι ΗΠΑ εξετάζουν πώς θα «πιέσουν»
- Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για την Εργατική Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ


