Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντράγκι: Με μεταρρυθμίσεις θα διατηρήσει η Ελλάδα την πρόσβαση στις αγορές

Ντράγκι: Με μεταρρυθμίσεις θα διατηρήσει η Ελλάδα την πρόσβαση στις αγορές

Η Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες έχει πρόσβαση στις αγορές και βραχυπρόθεσμα η εμπιστοσύνη των επενδυτών μπορεί να είναι μεγάλη και να είναι ήρεμοι για διάφορους λόγους, αλλά μεσοπρόθεσμα αυτό που χρειάζεται για να μείνει η Ελλάδα στις αγορές είναι συμμόρφωση με την αξιολόγηση και με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, τόνισε -προειδοποίησε- ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Η Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες έχει πρόσβαση στις αγορές και βραχυπρόθεσμα η εμπιστοσύνη των επενδυτών μπορεί να είναι μεγάλη και να είναι ήρεμοι για διάφορους λόγους, αλλά μεσοπρόθεσμα αυτό που χρειάζεται για να μείνει η Ελλάδα στις αγορές είναι συμμόρφωση με την αξιολόγηση και με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, τόνισε -προειδοποίησε- ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ντράγκι είπε: «Η Ελλάδα έχει όντως πρόσβαση στις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες. Αλλά υπό πιο ευρεία έννοια η πρόσβαση στις αγορές μεσοπρόθεσμα θα είναι διατηρήσιμη μόνον εφόσον υπάρξει συμμόρφωση με την αξιολόγηση και με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που είναι υπό συζήτηση αυτή την περίοδο στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.

» Με άλλα λόγια, βραχυπρόθεσμα η εμπιστοσύνη των επενδυτών μπορεί να είναι μεγάλη και να είναι ήρεμοι για διάφορους λόγους, αλλά μεσοπρόθεσμα αυτό που σίγουρα χρειάζεται είναι η συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024