Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα Μαξίμου – ΝΔ για την ασφάλεια στην Αθήνα

Κόντρα Μαξίμου – ΝΔ για την ασφάλεια στην Αθήνα

Ανταλλαγή κατηγοριών από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για το επίπεδο ασφάλειας και την παραβατικότητα στην Αθήνα, στη σκιά της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ανταλλαγή κατηγοριών από το Μέγαρο Μαξίμου προς την Νέα Δημοκρατία και αντιθέτως σημειώθηκε το Σάββατο, στη σκιά της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στο γραφείο του στα Εξάρχεια.

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για στροφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ακροδεξιές επιλογές υπογραμμίζοντας πως
«ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να επενδύσει πολιτικά στην αποτρόπαια δολοφονία ενός ανθρώπου, στο αίμα ενός φίλου του, σύμφωνα με τον ίδιο. Και τα φιλικά του Μέσα να εμφανίζουν την Ελλάδα, ως χώρα, όπου ανθίζει ατιμώρητο το έγκλημα».

«Ακόμα και ο υποτιθέμενος μετριοπαθής κ. Δένδιας, έφτασε στο σημείο να παρουσιάζει την Ελλάδα ως «Κολομβία» και να μιλά για «περίοδο βίας και αίματος εδώ και 2,5 χρόνια». Απλά επιβεβαιώνει το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό του ακροδεξιού αυταρχισμού» σημειώνουν πηγές του Μαξίμου και συμπληρώνουν πως «όλοι μαζί επιβεβαιώνουν, πως δεν υπάρχει φιλελεύθερη ΝΔ, παρά μόνο ένα υβρίδιο νεοφιλελεύθερων εμμονών για την οικονομία και την εργασία και ακροδεξιού φανατισμού για την κοινωνία».

«Το δόγμα νόμου και τάξης της Δεξιάς και της άκρας Δεξιάς, όμως, το γνώρισε καλά και το πλήρωσε ακριβά ο ελληνικός λαός. Όπως και το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία, που άνθισαν επί των ημερών τους» προσθέτουν, ενώ καταλήγοντας στο σχολιασμό τους οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν: «Τέλος, να θυμίσουμε απλώς στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Δένδια, ότι η επίδειξη σιδερένιας πυγμής δεν ταιριάζει σε δημοκρατικές δυνάμεις. Παραπέμπει σε λογικές αστυνομικού κράτους, στις οποίες η ΝΔ τελευταία επιστρέφει με όλο και μεγαλύτερη ένταση».

ΝΔ: Να κάνουν μια συνάντηση με τους κατοίκους των Εξαρχείων

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στο non paper του Μαξίμου για τα ζητήματα ασφάλειας προτρέπει τους συντάκτες να κάνουν μία συνάντηση με τους κατοίκους των Εξαρχείων και να συζητήσουν, όπως τονίζουν, μαζί τους και την μείωση των δημοτικών τελών που οι ίδιοι ευλόγως ζητούν λόγω της πλήρους απουσίας του κράτους από την περιοχή τους.

«Καλό θα ήταν επίσης να μας ενημερώσουν πόσες επιθέσεις με μολότοφ έχουν γίνει στο κέντρο της Αθήνας από το 2015 και πόσες αυτές έχουν στοιχίσει στους Έλληνες πολίτες» καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024