
Προς καθεστώς ειδικής διαχείρισης τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Κατατέθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο από κοινού με την Τράπεζα Πειραιώς η αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την ένταξη σε καθεστώς Ειδικής Διαχείρισης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Κατατέθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο από κοινού με την Τράπεζα Πειραιώς η
αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την ένταξη σε καθεστώς
Ειδικής Διαχείρισης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Στην αίτηση τους οι δυο πλευρές ,που συγκεντρώνουν ως πιστωτές την πλειοψηφία των οφειλών που έχει η εταιρεία ,ζητούν την τοποθέτηση ειδικού διαχειριστή με σκοπό την πώληση των περιουσιακών στοιχείων των ναυπηγείων μέσω της διαδικασίας πλειστηριασμού με στόχο την ανεύρεση νέου επενδυτή και την ικανοποίηση των απαιτήσεων τους.
Με την αίτηση αυτή το Ελληνικό Δημόσιο ζητά να ικανοποιηθεί για το σύνολο των κρατικών ενισχύσεων που έχουν δοθεί προς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ποσό το οποίο μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνει τα 665 εκατ. ευρώ ενώ η Τράπεζα Πειραιώς για οφειλές συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο η εταιρεία έχει σημαντικές οφειλές και προς τρίτους και προς τους εργαζόμενους. Μάλιστα προς τους εργαζόμενους το ύψος των οφειλών ξεπερνά τα 176 εκατομμύρια ευρώ ωστόσο οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν στην αίτηση που κατατέθηκε με σκοπό την ένταξη της επιχείρησης στο καθεστώς της ειδικής διαχείρισης.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει η Κυβέρνηση αναφορικά με το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στόχος είναι ο διαχωρισμός τους σε εμπορικό και στρατιωτικό σκέλος και στην συνεχεία η ανεύρεση επενδυτών.
Σκούφου Δήμητρα
in.gr
- Το όνειρο για το νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μοιράστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τις ξένες πρεσβείες – Οι αιχμές για την κυβερνητική κωλυσιεργία
- Τα Πάθη του Χριστού του Μελ Γκίμπσον ξανά στη μεγάλη οθόνη
- Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Η δωρεάν εφαρμογή που είναι απαραίτητη για το καλοκαίρι
- «Ενθουσιασμένος και απογοητευμένος ταυτόχρονα» – Το πρώτο μήνυμα του Τζέιλεν Μπράουν μετά την ανταλλαγή
- Αν πέθαναν 32 Κουβανοί για να προστατέψουν τον Μαδούρο, φανταστείτε τι έχει να γίνει εδώ, λέει ο Ντίας – Κανέλ
- Ισπανία – Αυστρία: O Oϊαρθάμπαλ άνοιξε το σκορ για την Ισπανία (vid)

