Ρυθμιστής στη εγχώρια πολιτική κόντρα το ΔΝΤ
Νέα δεδομένα στο εγχώριο πολιτικό παιχνίδι δημιουργεί η έκθεση του ΔΝΤ που σε μεγάλο βαθμό πλήττει το αφήγημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Νέα δεδομένα στο εγχώριο πολιτικό παιχνίδι δημιουργεί η έκθεση του ΔΝΤ που σε μεγάλο βαθμό πλήττει το αφήγημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χθες από τη Λάρισα, μιλώντας στο περιφερειακό συνέδριο, αναφέρθηκε με αισιόδοξο τόνο για την μετάβαση στην μετά μνημονιακή εποχή.
Μόνο που για να φθάσει η κυβέρνηση σε αυτό το στάδιο προϋποθέτει να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση ομαλά, να μην υπάρξουν εμπόδια και κυρίως να μην δημιουργηθεί ζήτημα με τα πλεονάσματα, για τα οποία η πρόβλεψη του ΔΝΤ είναι πως θα κυμανθούν στο 2,2% του ΑΕΠ.
Την ίδια στιγμή, όσο και εάν δεν το παραδέχονται στην κυβέρνηση, ο φόβος είναι να απαιτηθεί από τους πιστωτές η πρόωρη εφαρμογή -το 2018 αντί για το 2019- των σκληρών μέτρων που ψηφίστηκαν (περικοπές σε συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου), μια εκδοχή που κατά τη Νέα Δημοκρατία έρχεται όλο και πιο κοντά. «Αυτό δεν θα μπορέσει να το διαχειριστεί πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας» λένε.
Διαβάστε αναλυτικά στο tovima.gr
in.gr
- Δίκη για τις υποκλοπές: Προσπάθεια να εντοπιστούν οι νέοι μάρτυρες
- Betsson Super Cup: Η ώρα του τελικού Ολυμπιακός – ΟΦΗ
- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαψεύδει την κυβέρνηση Τραμπ: Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό
- 75 χρόνια Όμιλος Fourlis
- MEGA Γεγονότα: Στην κορυφή της τηλεθέασης το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων
- Η Παρτιζάν προσπάθησε να υπογράψει τον Μόρις πριν τον Ολυμπιακό

