Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για ζητήματα ψηφιακής πολιτικής συζήτησε ο Παππάς με τον τούρκο ομόλογό του

Για ζητήματα ψηφιακής πολιτικής συζήτησε ο Παππάς με τον τούρκο ομόλογό του

Για την κατανομή των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συχνοτήτων στα σύνορα Ελλάδας με την Τουρκία, στο πλαίσιο και της μετάβασής τους στην ψηφιακή εκπομπή (περιορισμός των παρεμβολών), για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα ψηφιακής πολιτικής και για θέματα χρεώσεων περιαγωγής μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών παρόχων των δύο χωρών, συζήτησε ο Νίκος Παππάς, με τον τούρκο υπουργό  Αχμέτ Αρσλάν.

Για την κατανομή των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συχνοτήτων στα σύνορα Ελλάδας με την Τουρκία, στο πλαίσιο και της μετάβασής τους στην ψηφιακή εκπομπή (περιορισμός των παρεμβολών), για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε ζητήματα ψηφιακής πολιτικής και για θέματα χρεώσεων περιαγωγής μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών παρόχων των δύο χωρών, συζήτησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με τον τούρκο υπουργό Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών, Αχμέτ Αρσλάν, στο υπουργείο ΨΗΠΤΕ.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών, η οποία πλαισιώθηκε από επιτροπές των δύο υπουργείων, τονίσθηκε επίσης η εποικοδομητική διμερής συνεργασία, στο πλαίσιο του SEDDIF (Φόρουμ για την Υλοποίηση του Ψηφιακού Μερίσματος στη Νότια Ευρώπη).

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ορίσουν άμεσα εκπροσώπους σε κοινή επιτροπή, η οποία θα επιφορτισθεί με την αντιμετώπιση των θεμάτων που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Στόχος της συνεργασίας είναι η παραγωγή απτών αποτελεσμάτων ενόψει του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί περί τα τέλη του έτους στη Θεσσαλονίκη.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τόνισε: «Πάγια πολιτική μας είναι η ανταλλαγή επισκέψεων με ομολόγους άλλων -και ειδικά γειτονικών- χωρών, να μην εξαντλείται στην εθιμοτυπία, αλλά να προχωρά σε πρακτικό επίπεδο επίλυσης των ζητημάτων και αναβάθμισης της διμερούς συνεργασίας. Αυτό ακριβώς κάναμε με τον υπουργό Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών της Τουρκίας, Αχμέτ Αρσλάν και τη διμερή επιτροπή, που θα αναλάβει να παρουσιάσει συγκεκριμένα αποτελέσματα σε καθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Με τον Αχμέτ είχαμε μια ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο της διμερούς συνεργασίας στα θέματα ευθύνης των δύο υπουργείων, ενώ προσκάλεσε τον Νίκο Παππά να επισκεφθεί σύντομα την Τουρκία.

Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργος Φλωρεντής.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024