
Έξι μήνες με αναστολή στα 18 μέλη του Ρουβίκωνα
Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο σε 18 μέλη του "Ρουβίκωνα" που συνελήφθησαν την Τετάρτη μετά από διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν στην ισπανική πρεσβεία όπου κρέμασαν πανό και πέταξαν φέιγ βολάν για «τη βία στην Καταλονία».
Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο σε 18 μέλη του «Ρουβίκωνα» που συνελήφθησαν την Τετάρτη μετά από διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν στην ισπανική πρεσβεία όπου κρέμασαν πανό και πέταξαν φέιγ βολάν για «τη βία στην Καταλονία».
Το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορούμενους από την κατηγορία της παράνομης βίας, που λίγο νωρίτερα είχε απαγγείλει σε βάρος τους ο εισαγγελέας Πποινικής δίωξης, ενώ αντίθετα τους κήρυξε ενόχους, κατά περίσταση, για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της άρνησης δακτυλοσκόπησης. Για την τελευταία κατηγορία το δικαστήριο επέβαλε, σε όσους από τους 18 την αντιμετώπιζαν, χρηματική ποινή 400 ευρώ στον καθένα.
Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και τόνισαν ότι η πρεσβεία της Ισπανίας δεν υπέβαλε μήνυση για ζητήσει την δίωξη τους. Για την κίνηση που έκαναν, υποστήριξαν ότι θέλησαν με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθούν για την καταστολή της ισπανικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος στην Καταλονία.
ΑΠΕ,in.gr
- Το αεροπλανοφόρο Gerald Ford επέστρεψε στις ΗΠΑ μετά από 11 μήνες
- Κούβα: Οδηγός προστασίας για τους πολίτες σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης
- Ο Μητσοτάκης είπε Ferto, το κοινό είπε… Asto
- ΗΠΑ: Την απέλασαν στην Ονδούρα χωρίς το παιδί της και στην συνέχεια την κατηγορούν για την δολοφονία του
- Νάνσι Σινάτρα: Ο Φρανκ μετέφερε χρήματα για να σταλούν όπλα στο Ισραήλ που χρησιμοποιήθηκαν στη Νάκμπα
- Κοινή δήλωση των ηγετών Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Μάλτας για το μεταναστευτικό
