Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στη Θεσσαλία ο Τσίπρας για το Περιφερειακό Συνέδριο

Στη Θεσσαλία ο Τσίπρας για το Περιφερειακό Συνέδριο

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Θεσσαλία, όπου θα έχει επαφές με παραγωγικούς φορείς στο Βόλο, ενώ θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Λάρισα, μετά τη σύσκεψη με υπουργούς. Τέσσερις συνεδριάσεις στο σημερινό πρόγραμμα.

Σε Βόλο και Λάρισα θα βρεθεί απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να λάβει μέρος στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, που ξεκίνησε την Τρίτη στη Θεσσαλία.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει στις 13:30 συνάντηση με επιχειρήσεις νέων τεχνολογιών, εξωστρέφειας και καινοτομίας στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο Βόλο, ενώ το απόγευμα θα βρεθεί στη Λάρισα προκειμένου να παραστεί σε σύσκεψη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συνέδριο, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον δήμαρχο Λαρισαίων.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία, με την οποία θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του συνεδρίου.

Το Περιφερειακό Συνέδριο της Θεσσαλίας

Πρόκειται για το 4ο κατά σειρά περιφερειακό συνέδριο, μετά από αυτά σε Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα και Κρήτη, με σκοπό να υπάρξει αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, προκειμένου να διερευνηθούν και να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εκάστοτε περιοχής, στη βάση ενός ολοκληρωμένου περιφερειακού σχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Τις εργασίες άνοιξε με την ομιλία του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ προηγήθηκαν χαιρετισμοί του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του προέδρου της περιφερειακής ένωσης Δήμων Γιώργου Κωτσού.

Στη συνέχεια έγιναν δύο παράλληλες συνεδριάσεις. Η μία με θέμα «Αγροτική Ανάπτυξη και Παραγωγική Ανασυγκρότηση» και με ομιλητές τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον γ.γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη.

Η άλλη με θέμα «Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις και Αναπτυξιακή Πολιτική» και με ομιλητές τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα, τον γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη και τον πρόεδρο της Enterprise Greece Χρήστο Στάικο.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο παράλληλες συνεδριάσεις το πρωί και δύο το απόγευμα.
Συγκεκριμένα, το πρωί η μία έχει θέμα «Υποδομές, Περιβάλλον, Τουρισμός και Διαχείριση Υδατικών Πόρων», με ομιλητές τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο και η άλλη «Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία» με ομιλητές τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη.

Αντίστοιχα, το απόγευμα η μία αφορά στην «Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακές Σχέσεις και Αλληλέγγυα Οικονομία», με ομιλήτριες την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, την αναπληρώτρια υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου και την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου, ενώ η άλλη έχει θέμα «Παιδεία, Έρευνα και οικονομία της Γνώσης», με ομιλητές τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου και τον αναπληρωτή υπουργό Κώστα Φωτάκη.

in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024