Σβίγκου: Ενωμένη η κυβερνητική πλειοψηφία
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν τριγμοί στην κυβερνητική πλειοψηφία μετά την ψηφοφορία για την ταυτότητα φύλου, εξηγώντας πως όλοι οι βουλευτές «γνωρίζουν σε ποιο κόμμα βρίσκονται και ποιες είναι οι θέσεις του».
Την ύπαρξη τριγμών στο εσωτερικό της κυβέρνησης αρνήθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, η οποία υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν τριγμοί στην κυβερνητική πλειοψηφία μετά την ψηφοφορία για την ταυτότητα φύλου, εξηγώντας πως όλοι οι βουλευτές «γνωρίζουν σε ποιο κόμμα βρίσκονται και ποιες είναι οι θέσεις του».
«Το νομοσχέδιο πέρασε με 171 ψήφους επί της αρχής. Γίνεται νόμος του κράτους. Θεωρώ ότι, με βάση και τη συζήτηση που έγινε και τα επιχειρήματα που ακούστηκαν, αλλά και το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, μπορούμε να μιλήσουμε για μια αδιαμφισβήτητη νίκη των προοδευτικών κοινωνικών αντιλήψεων» δήλωσε η κ. Σβίγκου, ενώ όσον αφορά στη διαφοροποίηση της κ. Γεννιά τόνισε πως θα πρέπει η ίδια «να εξηγήσει γιατί το έκανε, γιατί γνωρίζουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ποιες είναι οι συνεδριακές αποφάσεις του κόμματος και σε τι αναφέρεται η τελευταία απόφαση της ΚΕ, όπου γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Όλοι γνωρίζουν σε ποιο κόμμα βρίσκονται και ποιες είναι οι θέσεις του».
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη ΝΔ και προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας: «Φαίνεται ότι έχει παραδώσει το κόμμα στην ακροδεξιά του πτέρυγα. Αν μάλιστα ισχύουν όσα λέγονται περί δικής του διαφορετικής εισήγησης στα αρμόδια όργανα του κόμματος και για αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, που είχε ως αποτέλεσμα τελικά την αλλαγή στάσης, μιλούμε τότε για μια μεγάλη εσωκομματική πολιτική ήττα του κ. Μητσοτάκη».
in.gr
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
- Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]
- Ευρωπαϊκά μήλα μολυσμένα με κοκτέιλ φυτοφαρμάκων
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ
- Όταν ο χρόνος σταματά: Τα συγκλονιστικά βίντεο από την τραγωδία της Θύρας 7
- Ιταλία: Το Κάπρι επιβάλλει κανόνες στα γκρουπ των τουριστών από το επόμενο καλοκαίρι
- 08/02/1981: 45 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7 (vids+pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)









![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-127x85.jpg)



![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442