Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

ΑΝΕΛ: Η δεδηλωμένη χάνεται μόνο με πρόταση μομφής, ιδού η Ρόδος

Οι ΑΝΕΛ τήρησαν συνεπή στάση στο άρθρο 3 για την ταυτότητα φύλου και ψήφισαν σύμφωνα με την ιδεολογία τους, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου, σχολιάζοντας τα περί ενδοκυβερνητικού ρήγματος. Απαντώντας, δε, στη ΝΔ για απώλεια της δεδηλωμένης της κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε περίπτωση πρότασης μομφής και κάλεσε όποιον ενδιαφέρεται να δει εάν η κυβέρνηση έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας να προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση.

Οι ΑΝΕΛ τήρησαν συνεπή στάση στο άρθρο 3 για την ταυτότητα φύλου και
ψήφισαν σύμφωνα με την ιδεολογία τους, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του
κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου, σχολιάζοντας τα περί ενδοκυβερνητικού
ρήγματος. Απαντώντας, δε, στη ΝΔ για απώλεια της δεδηλωμένης της
κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε περίπτωση πρότασης
μομφής και κάλεσε όποιον ενδιαφέρεται να δει εάν η κυβέρνηση έχει τη
στήριξη της πλειοψηφίας να προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση.

«Η δεδηλωμένη χάνεται μόνο αν υπάρξει πρόταση μομφής» επισήμανε και πρόσθεσε:
«Αν η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αμφιβολία για το αν η κυβέρνηση έχει
τη στήριξη της πλειοψηφίας, ας βρει τη δύναμη και τα ψυχικά αποθέματα
να καταθέσει πρόταση μομφής και να πάρει την απάντηση».

«Αυτό που ενώνει τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο στόχος για την έξοδο από την οικονομική κρίση και την επιτροπεία και η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς. Αυτό που δεν ενώνει τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που ένωσε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που ήταν η συγκάλυψη και το κουκούλωμα των σκανδάλων» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε συνέντευξή της στον ρ/σ Alpha 9,89.

Ως προς την καταψήφιση συγκεκριμένων άρθρων του νόμου για την ταυτότητα φύλου, η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ «τηρήσαμε συνεπή στάση και η πλειοψηφία των βουλευτών καταψήφισε τα επίμαχα άρθρα, διότι παρότι αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, θεωρούμε ότι το ηλικιακό όριο που τέθηκε στα 15 χρόνια είναι εξαιρετικά χαμηλό, όταν ο έφηβος δεν έχει προσδιορίσει ακόμη άλλες σοβαρές πτυχές της ταυτότητάς του».

«Σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα ζητήσαμε να εναρμονιστεί με τις συνταγματικές διατάξεις για την προστασία της οικογένειας, του γάμου και της παιδικής ηλικίας. Αυτό δεν επετεύχθη, δεν είδαμε τις δικλείδες ασφαλείας για το ζήτημα της ψυχοσύνθεσης των παιδιών που είναι μεγίστης σημασίας, και επειδή θεωρούμε ότι αυτή η κατηγορία ανθρώπων δεν πρέπει να προχωρά σε γάμο και υιοθεσία, γι’ αυτό καταψηφίσαμε τα συγκεκριμένα άρθρα» πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε, ο κ. Ζουράρις εξέφρασε την προσωπική του άποψη και θα κριθεί από τους ψηφοφόρους του, υπενθυμίζοντας ότι «από το 2012 οι βουλευτές των ΑΝΕΛ έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα να ψηφίζουν με βάση τη συνείδησή τους».

Ως προς την τροπολογία σχετικά με την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» είπε ότι κατόπιν παρεμβάσεως των ΑΝΕΛ συμπεριελήφθη στη τροπολογία «αναφορά στο άρθρο 11 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περί δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας, αλλά και αναφορά στις διεθνείς συνθήκες» και γι’ αυτό η νέα τροπολογία υπερψηφίστηκε.

«Δεν θα μπορούσαμε να επιτρέψουμε όχι μόνο να επιβληθεί πρόστιμο από τη νέα χρονιά, αλλά και επιτροπεία στις δικαστικές αποφάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι μουσουλμάνοι βουλευτές το καταψήφισαν» υπογράμμισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024