Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΕΕ κόβει την χρηματοδότηση στα ακροδεξιά κόμματα το 2018

Η ΕΕ κόβει την χρηματοδότηση στα ακροδεξιά κόμματα το 2018

Τα ακροδεξιά κόμματα και think tanks, μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Αυγή, δεν θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΕ το 2018 σύμφωνα με δημοσίευμα του ευρωπαϊκού ιστότοπου, EUobserver.

Τα ακροδεξιά κόμματα καιthink tanks, μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Αυγή, δεν θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΕ το2018 σύμφωνα με δημοσίευμα του ευρωπαϊκού ιστότοπου, EUobserver.

Σύμφωνα με, το δημοσίευμα σημειώνει πως έξι ακροδεξιοί πολιτικοί σχηματισμοί και εθνικιστικές πολιτικές ομάδες στην Ευρώπη, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις δημόσιες χρηματοδοτήσεις, δεν θα λάβουν επιδότηση από την ΕΕ το ερχόμενο έτος. Και αυτό γιατί δεν κατάφεραν να δηλωθούν εγκαίρως ή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για επιδότηση που έχει θέσει η νέα Αρχή για τα Ευρωπαϊκά Κόμματα και τους Οργανισμούς (Authority for European Political Parties and Foundations).

Η εν λόγω εποπτική Αρχή ιδρύθηκε περυσι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να ελέγχει τα κόμματα και τους οργανισμούς που λαμβάνουν ευρωπαϊκή επιδότηση. Μεταξύ αυτών που έχασαν την προθεσμία είναι και η ακροδεξιά εθνικιστική Συμμαχία για Ειρήνη και Ελευθερία (Alliance for Peace and Freedom, APF), μέλη της οποίας είναι πολιτικοί της ελληνικής Χρυσής Αυγής και του γερμανικού NPD. Η Συμμαχία αρνείται την ύπαρξη προθεσμίας μέσω του γγ της και επιμένει ότι «βρίσκεται σε διαδικασία εγγραφής».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024