Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Ώρα πολιτικής» στην Κεντροαριστερά

«Ώρα πολιτικής» στην Κεντροαριστερά

Οι κάλπες για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς θα στηθούν στις 12 και τις 19 Νοεμβρίου - Βέλη Θεοδωράκη κατά Φώφης και Καμίνη.

«Η συζήτηση για τη διαδικασία τέλειωσε, τώρα είναι η ώρα της πολιτικής». Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Νίκου Αλιβιζάτου, η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της συνεδρίασης του κεντρικού συμβουλίου της ΔΗΣΥ, δεν έκρυψε την ικανοποίηση της, για το κλείσιμο και της τελευταίας σοβαρής διαδικαστικής εκκρεμότητας.

Οι κάλπες για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς θα στηθούν στις 12 και τις 19 Νοεμβρίου. Η κ. Γεννηματά κάλεσε τους πολίτες «να δώσουν με την παρουσία τους τη μεγάλη δυναμική στο εγχείρημα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιώργος Καμίνης. «Η δημόσια συζήτηση επί της διαδικασίας, που προκάλεσε κόπωση και αμφιβολία στους πολίτες, τελείωσε. Έφτασε η ώρα για πολιτική, για ουσιαστικό διάλογο σχετικά με το πώς η προοδευτική δημοκρατική παράταξη θα γίνει πραγματικά μεγάλη και πώς θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο» ανέφερε σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος Αθηναίων.

Όμως, η απόφαση του Νίκου Αλιβιζάτου, αιφνιδίασε τα επιτελεία των υποψηφίων που εκτιμούσαν ή και ήθελαν οι εκλογές να πραγματοποιηθούν αργότερα και προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη αλλά και ποικίλες αντιδράσεις, στο παρασκήνιο, από άλλους υποψηφίους. Ορισμένοι εξέφραζαν την απορία τους για το γεγονός ότι ενώ το πρωί της Δευτέρας ο κ. Αλιβιζάτος επικοινώνησε μαζί τους και ζήτησε τη γνώμη τους για ένα διαδικαστικό ζήτημα απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στην ημερομηνία των εκλογών.

Πιθανόν μετά τη αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών να θεώρησαν ότι η θα υπήρχε μια συνεννόηση για την ημερομηνία. Ο κ. Αλιβιζάτος, πάντως, κινήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε η επιτροπή την Πέμπτη. Τον εξουσιοδότησε μετά τις επαφές με τις εταιρίες να ανακοινώσει τη νέα ημερομηνία των εκλογών.

Διαβάστε αναλυτικά στο tovima.gr

in.gr

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024