Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμίνης: Προσχηματική η απουσία Γεννηματά από την ψηφοφορία

Καμίνης: Προσχηματική η απουσία Γεννηματά από την ψηφοφορία

Σχολιάζοντας την ψηφοφορία στη Βουλη πάνω στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα του φύλου, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης άφησε αιχμές τόσο κατά της ΝΔ που καταψήφισε το νομοσχέδιο όσο και κατά της Φώφης Γεννηματά. Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ, μίλησε για «ήττα», λέγοντας μάλιστα ότι τον τόνο δίνει η «λαϊκή δεξιά». Σε ό,τι αφορά την απουσία της συνυποψηφίας του, ανέφερε ότι ήταν «προσχηματική» και ότι αποτελεί «φυγομαχία».

Σχολιάζοντας την ψηφοφορία στη Βουλη πάνω στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα του φύλου, ο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης άφησε αιχμές τόσο κατά της ΝΔ που καταψήφισε το νομοσχέδιο όσο και κατά των «απόντων». Συγκεκριμένα σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ, μίλησε για «ήττα», λέγοντας μάλιστα ότι τον τόνο δίνει η «λαϊκή δεξιά».

Σε ό,τι αφορά την απουσία της συνυποψηφίας του Φώφης Γεννηματά από την ψηφοφορία, ανέφερε ότι ήταν «προσχηματική» και ότι αποτελεί «φυγομαχία».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο κ.Καμίνης χαρακτήρισε, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, «ελπιδοφόρες» τις πρόσφατες ομιλίες του γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το μέλλον της Ευρώπης, σημειώνοντας πως για την Ελλάδα η Ευρώπη αποτελεί «ασπίδα». Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη οι δήμοι να έχουν πιο άμεση πρόσβαση σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Τέλος, αναφέρθηκε σε ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετάσχει ο Δήμος Αθηναίων στη βάση μιας πρότασης για την ένταξη των προσφύγων που μένουν σε διαμερίσματα στην πρωτεύουσα και από το οποίο θα λάβει χρηματοδότηση έως πέντε εκατομμύρια ευρώ. Κατά τη διάρκεια της παραμόνης του στις Βρυξέλλες, ο κ.Καμίνης μίλησε επίσης σε δύο εκδηλώσεις Ελλήνων του Βελγίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024