Με σειρά απεργιακών κινητοποιήσουν αντιδρούν γιατροί και νοσηλευτές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει για την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, παναττική στάση εργασίας  (8:00 – 13:00) και 24ωρη απεργία στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, θα πραγματοποιηθεί πορεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία με αφετηρία στις 8:00 το πρωί τα νοσοκομεία Παίδων στου Γουδή και μέσω των οδών Βασ. Σοφίας και Πανεπιστημίου θα καταλήξουν στο υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους.

«Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι 45.000 υπάλληλοι και προϊστάμενοι οργανικών μονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση για το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών.

Στάση εργασίας (9:00 – 15:00) και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έχει προγραμματίσει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία.

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας