Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία κατά της αξιολόγησης

Απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία κατά της αξιολόγησης

Με σειρά απεργιακών κινητοποιήσουν αντιδρούν γιατροί και νοσηλευτές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει για την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, παναττική στάση εργασίας  (8:00 - 13:00) και 24ωρη απεργία στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Με σειρά απεργιακών κινητοποιήσουν αντιδρούν γιατροί και νοσηλευτές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει για την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, παναττική στάση εργασίας (8:00 – 13:00) και 24ωρη απεργία στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, θα πραγματοποιηθεί πορεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία με αφετηρία στις 8:00 το πρωί τα νοσοκομεία Παίδων στου Γουδή και μέσω των οδών Βασ. Σοφίας και Πανεπιστημίου θα καταλήξουν στο υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους.

«Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι 45.000 υπάλληλοι και προϊστάμενοι οργανικών μονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση για το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών.

Στάση εργασίας (9:00 – 15:00) και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έχει προγραμματίσει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία.

health.in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024