Η ιαπωνική φίρμα δίνει το πρώτο δείγμα ενός νέου πρωτότυπου το οποίο θα παρουσιάσει στην έκθεση του Τόκυο και το οποίο, όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει να δώσει τις πρώτες συστάσεις για τη νέα γενιά του Mazda6, αποτυπώνοντας παράλληλα την νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της φίρμας.

Εκτός από την δυναμική όσο και κομψή σιλουέτα ενός τετράθυρου sedan, το ακόμα ανώνυμο πρωτότυπο μοντέλο, ξεχωρίζει για την coupe λογικής οροφή του η οποία συνδυάζεται με λεπτές κολώνες και μια χαρακτηριστική πτύχωση στο ύψος των παραθύρων που του προσδίδουν έναν ιδιαίτερο σπορτίφ χαρακτήρα.

Στις λεπτομέρειες που διακρίνονται και ανήκουν στην σφαίρα των καινοτομιών που συνήθως παραμένουν στο στάδιο του πρωτότυπου χωρίς ποτέ να φτάσουν στην παραγωγή συγκαταλέγονται οι θηριώδεις τροχοί, καθώς και οι κάμερες στην θέση των πλευρικών καθρεπτών, ενώ μένει να αποδειχθεί κατά πόσο η εμφανής απουσία χειρολαβών θα είναι ένα χαρακτηριστικό που θα υιοθετηθεί από την Mazda.

Παράλληλα με το τετράθυρο concept, η Mazda επιφυλάσσει για το Τόκυο ένα ακόμα πρωτότυπο το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες θα αποτυπώσει την νέα γενιά του Mazda3 και θα εφοδιάζεται με ένα νέας τεχνολογίας κινητήρα βενζίνης τον οποίο οι Ιάπωνες αποκαλούν Skyactiv-X και όταν περάσει στην παραγωγή θα είναι πρώτος κινητήρας βενζίνης με σύστημα ανάφλεξης μέσω συμπίεσης (compression ignition).

Αυτό που μένει επίσης να αποδειχθεί είναι κατά πόσο η Mazda θα παρουσιάσει στο Τόκυο μια νέα εκδοχή του πρωτότυπου RX Vision, αφήνοντας υποσχέσεις για την αναβίωση του περιστροφικού κινητήρα από το 2020 όπως έχει αφήσει να εννοηθεί.

auto.in.gr