Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

ΕE προτείνει περιορισμό επαφών με κορυφαίους στρατηγούς της Μιανμάρ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει τον περιορισμό των επαφών με τους κορυφαίους στρατηγούς της Μιανμάρ (Βιρμανίας) σ' ένα πρώτο βήμα για την αύξηση των κυρώσεων σε βάρος της χώρας αυτής εξαιτίας της στρατιωτικής επίθεσης που εξανάγκασε τους μουσουλμάνους Ροχίνγκια να την εγκαταλείψουν, σύμφωνα με ένα σχέδιο εγγράφου που είδε το Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει τον περιορισμό των επαφών με τους κορυφαίους στρατηγούς της Μιανμάρ (Βιρμανίας) σ’ ένα πρώτο βήμα για την αύξηση των κυρώσεων σε βάρος της χώρας αυτής εξαιτίας της στρατιωτικής επίθεσης που εξανάγκασε τους μουσουλμάνους Ροχίνγκια να την εγκαταλείψουν, σύμφωνα με ένα σχέδιο εγγράφου που είδε το Reuters.

Η ΕΕ «θα αναστείλει τις προσκλήσεις προς τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ/Βιρμανίας και άλλους ανώτατους αξιωματικούς», αναφέρεται στο σχέδιο συμφωνίας των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών που συνεδριάζουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο έγγραφο, το οποίο θα συζητηθεί περαιτέρω αύριο από τους απεσταλμένους των 28 χωρών μελών της ΕΕ, αναφέρεται ότι η ΕΕ «μπορεί να εξετάσει περαιτέρω μέτρα» ανάλογα από τις εξελίξεις επί του πεδίου, «αλλά είναι επίσης έτοιμη να απαντήσει αναλόγως σε θετικές εξελίξεις».

Στο έγγραφο επιβεβαιώνεται η υποστήριξη προς το εν ισχύι εμπάργκο της ΕΕ σε όπλα και εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για «εσωτερική καταστολή». Οι ΗΠΑ εξετάζουν επίσης την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων σε βάρος της Μιανμάρ.

ΑΠΕ/Reuters,in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024