Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απορρίπτουν οι Δημοκρατικοί το συμβιβασμό Τραμπ για τους «Ονειροπόλους»

Απορρίπτουν οι Δημοκρατικοί το συμβιβασμό Τραμπ για τους «Ονειροπόλους»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποσχόταν ότι θα συνεργαστεί με τους δημοκρατικούς ώστε να προσφερθεί προστασία στους «Ονειροπόλους» - νέους και νέες που εισήλθαν στη χώρα παράτυπα όταν ήταν παιδιά - αξίωσε την Κυριακή να προβλεφθεί χρηματοδότηση για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό και να προσληφθούν χιλιάδες ακόμη στελέχη των μηχανισμών περιορισμού της μετανάστευσης για να συναινέσει σε οποιαδήποτε συμφωνία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποσχόταν ότι θα συνεργαστεί με τους δημοκρατικούς ώστε να προσφερθεί προστασία στους «Ονειροπόλους» – νέους και νέες που εισήλθαν στη χώρα παράτυπα όταν ήταν παιδιά – αξίωσε την Κυριακή να προβλεφθεί χρηματοδότηση για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό και να προσληφθούν χιλιάδες ακόμη στελέχη των μηχανισμών περιορισμού της μετανάστευσης για να συναινέσει σε οποιαδήποτε συμφωνία.

Ο κατάλογος των «αρχών» του Τραμπ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, ο οποίος διατυπώνεται σε έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, απορρίπτεται ασυζητητί από τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι θέλουν να αποκατασταθεί δια νόμου το πρόβλημα που δημιούργησε η σταδιακή κατάργηση του ομοσπονδιακού προγράμματος DACA, που ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα, εντός των ορίων του οποίου προσφερόταν προστασία στους «Ονειροπόλους».

Η πρόταση συμπεριλαμβάνει μέτρα για να μειωθεί ο αριθμός των ανήλικων που εισέρχονται παράτυπα στις ΗΠΑ, κυρίως παιδιών από κράτη της κεντρικής Αμερικής. Το έγγραφο επιδόθηκε σε κορυφαία στελέχη του Κογκρέσου το απόγευμα της Κυριακής.

«Αυτή η πρόταση δεν αποτελεί προσπάθεια συμβιβασμού»

Ο Λευκός Οίκος θέλει αυτός ο κατάλογος επιθυμιών του να κατευθύνει τη μεταρρύθμιση για το μεταναστευτικό ζήτημα στο Κογκρέσο και να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την αντικατάσταση του προγράμματος το οποίο προστάτευε σχεδόν 800.000 «Ονειροπόλους» από την απέλαση και τους επέτρεπε να εξασφαλίζουν άδειες εργασίας.

Το γεγονός ότι στο έγγραφο συμπεριλήφθηκε η χρηματοδότηση του τείχους αναιρεί την υπόσχεση του Τραμπ ότι θα διαχώριζε το ζήτημα αυτό από την πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των δικαιούχων του προγράμματος DACA. Εάν γίνουν νόμος οι προτεραιότητες του Λευκού Οίκου, θα μπορούσαν να έχουν αποτέλεσμα την απέλαση σχεδόν όλων των γονιών των «Ονειροπόλων».

Οι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων του Δημοκρατικού Κόμματος στο αμερικανικό Κογκρέσο απέρριψαν την αξίωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Είχαμε πει στον πρόεδρο κατά τη συνάντησή μας ότι ήμασταν διατεθειμένοι να εξετάσουμε λογικά μέτρα για την ασφάλεια των συνόρων ταυτόχρονα με τον νόμο DREAM, αλλά αυτός ο κατάλογος πάει πολύ πιο πέρα από αυτό που θα ήταν λογικό. Αυτή η πρόταση δεν αποτελεί προσπάθεια συμβιβασμού», ανέφεραν οι δύο ηγέτες των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, ο γερουσιαστής Τσακ Σούμερ και η βουλευτής Νάνσι Πελόσι, σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Ο κατάλογος συμπεριλαμβάνει το τείχος, το οποίο είχε αποκλειστεί ρητά στις διαπραγματεύσεις», πρόσθεσαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024