Παρέδωσαν 23.782 υπογραφές για τα δικαιώματα των τρανς
Εκπρόσωποι τεσσάρων οργανώσεων, οι οποίες εργάζονται για τα δικαιώματα των τρανς, παρέδωσαν 23.782 υπογραφές στη γενική γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, που σχετίζονται με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.
Εκπρόσωποι τεσσάρων οργανώσεων, οι οποίες εργάζονται για τα δικαιώματα των τρανς – το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, η Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας, η Διεθνής Αμνηστία και η All Out –, παρέδωσαν 23.782 υπογραφές στη γενική γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, που σχετίζονται με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.
Οπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των οργανώσεων, η συνάντηση με την κ. Γιαννακάκη έγινε σε θετικό κλίμα και ανταλλάχθηκαν απόψεις για το νομοσχέδιο.
Η συλλογή υπογραφών έγινε στο πλαίσιο της Κοινής Εκστρατείας των παραπάνω οργανώσεων: «Ελλάδα κάνε το Σωστό: Η καινούργια νομοθεσία πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των τρανς ατόμων» και έχει την υποστήριξη των οργανώσεων Transgender Europe και ILGA Europe.
Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα από την Ολομέλεια της Βουλής.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης εισήγαγε τροποποίηση, με την οποία επιτρέπει πρόσβαση στις διαδικασίες νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου σε τρανς παιδιά 15 και 16 ετών, με την προϋπόθεση, ότι θα έχουν τη συγκατάθεση των γονιών τους και γνωμοδότηση από επιτροπή ειδικών του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Η Μπαρτσελόνα παίρνει μέτρα ενόψει Ολυμπιακού για να μη γίνει… ΣΕΦ το γήπεδό της!
- Χριστούγεννα στο Amirandes: Μια χειμερινή ιστορία στην καρδιά της κρητικής φιλοξενίας
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη δικαιοσύνη η απομάκρυνση της Τυχεροπούλου – «Ήμουν το μαύρο πρόβατο στον οργανισμό»
- Bots παρίσταναν τους «αγανακτισμένους αριστερούς» και κατηγορούσαν την Τέιλορ Σουίφτ για ναζιστική προπαγάνδα
- Χαλκίδα: Σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε ηλικιωμένο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
- Μπουκώρος – Εξεταστική: Επιχείρηση συσκότισης – Δεν θα αποκαλύψω την κυβερνητική πηγή που με ενημέρωσε
