H Nissan επεκτείνει τις δυνατότητες συνδεσιμότητας των οχημάτων της αξιοποιώντας την τεχνολογία ελέγχου εξ αποστάσεως που έχει αναπτύξει το Alexa της Amazon.

Σε λιγότερο από ένα μήνα, η Nissan θα επιτρέπει σε ιδιοκτήτες μοντέλων της να έχουν μια εντελώς νέα εμπειρία αλληλεπίδρασης με τα οχήματά τους (σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες του NissanConnect στις ΗΠΑ).

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε ορισμένα μοντέλα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα τηλεματικής του NissanConnect.

Η ενσωμάτωση του Alexa της Amazon θα απαιτεί από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να έχουν ενεργή συνδρομή στο NissanConnect Services και έναν έγκυρο λογαριασμό στο Nissan Owners Portal, παρόλο που η εφαρμογή NissanConnect Services δεν χρειάζεται να “τρέχει” για να χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία.

Η Nissan σχεδιάζει να επεκτείνει την τεχνολογία και σε άλλα μοντέλα στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένου του νέου Nissan LEAF, μέσω των τηλεματικών υπηρεσιών του NissanConnect EV.

Μόλις ο κάτοχος του μοντέλου Nissan ενεργοποιήσει και συνδεθεί με έναν έγκυρο λογαριασμό Nissan Owners Portal , μπορεί να χρησιμοποιήσει τις φωνητικές εντολές για απομακρυσμένο κλείδωμα / ξεκλείδωμα, ενεργοποίηση της κόρνας, άνοιγμα και κλείσιμο των προβολέων, καθώς και εκκίνηση ή διακοπή της λειτουργίας του κινητήρα, ανάλογα με το μοντέλο.

auto.in.gr