Χιλιάδες άνθρωποι στο Μπαλί απομακρύνονται λόγω κινδύνου έκρηξης ηφαιστείου
Τους 147.000 πλησιάζει ο αριθμός των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να μετακινηθούν και να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, λόγω του κινδύνου έκρηξης του ηφαιστείου Αγκούνγκ στο Μπαλί της Ινδονησίας, σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.
Τους 147.000 πλησιάζει ο αριθμός των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να μετακινηθούν και να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, λόγω του κινδύνου έκρηξης του ηφαιστείου Αγκούνγκ στο Μπαλί της Ινδονησίας, σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.
Οι αρχές έχουν ενεργοποιήσει το ανώτατο επίπεδο συναγερμού για το ηφαίστειο Αγκούνγκ, στο ομώνυμο όρος σε ύψος 3.031 μέτρων, που βρίσκεται στην περιοχή Καράνγκ Άσεμ.
Οι κάτοικοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους έχουν καταφύγει στα περισσότερα από 400 κέντρα φιλοξενίας, δήλωσε στο πρακτορείο Νέα Κίνα (Xinhua) ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας καταστροφών Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο. Οι αρχές έχει διευρύνει την ακτίνα της αποκλεισμένης περιοχής στα 12 χιλιόμετρα από τον κρατήρα του ηφαιστείου.
Το ηφαίστειο Αγκούνγκ εξερράγη τελευταία φορά το 1963 με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 1.100 άνθρωποι. Στην Ινδονησία, μια χώρα με πάνω από 17.500 νησιά, υπάρχουν 129 ενεργά ηφαίστεια.
in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΟΕΝΓΕ: Σε απεργία προχωρούν οι γιατροί στα νοσοκομεία στις 18 Μαρτίου
- Κιούμπαν: «Ο Αντετοκούνμπο ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου…»
- Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου 2026: «Κοιμηθείτε Καλά, Ζήστε Καλύτερα»
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος μετά από επίθεση με μαχαίρι
- Οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας και ο ρόλος του Βερολίνου – Τα έμμεσα «καρφιά» σε Αθήνα και Λευκωσία
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαψεύδει στο in η πλευρά Βάρρα ότι έκανε τη διαρροή – Πολιτική κόντρα για το εάν γνώριζε ο Βορίδης
