Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιους δίνουν ως φαβορί για το νόμπελ Ειρήνης τα γραφεία στοιχημάτων

Ποιους δίνουν ως φαβορί για το νόμπελ Ειρήνης τα γραφεία στοιχημάτων

Ο Πάπας Φραγκίσκος, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τα Λευκά Κράνη της Συρίας, οι «αρχιτέκτονες» της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν, είναι τα φαβορί σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων για το φετινό Νομπέλ Ειρήνης.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τα Λευκά Κράνη της Συρίας, οι «αρχιτέκτονες» της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν, είναι τα φαβορί σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων για το φετινό Νομπέλ Ειρήνης.

Το βραβείο Νομπέλ δίνεται κάθε χρόνο στο πρόσωπο που έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην αδελφοποίηση των εθνών, στη μείωση ή την κατάργηση των στρατιωτικών δυνάμεων και στη διεξαγωγή ή προώθηση των ειρηνευτικών διαδικασιών.

Αν κι η επίσημη λίστα υποψηφίων παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, ωστόσο η επιτροπή έχει ανακοινώσει ότι σε αυτή «φιγουράρουν» 318 υποψηφιότητες (πρόσωπα, οργανώσεις κι οργανισμοί). Τα πέντε φαβορί, όπως αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό ΤΙΜΕ, το οποίο επικαλείται τα γραφεία William Hill και Ladbrokes είναι:

Πάπας Φραγκίσκος

Για άλλη μια χρονιά ένας από τους επικρατέστερους είναι ο Ποντίφηκας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για τις άοκνες εκκλήσεις του για ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες αλλά και για το γεγονός ότι αποτελεί μια προοδευτική δυνατή «φωνή» ενός παραδοσιακά συντηρητικού θεσμού.

Ανγκελα Μέρκελ

Το 2015, αποκορύφωμα της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη, η Γερμανίδα Καγκελάριος υιοθέτησε την πολιτική «ανοιχτών θυρών» ανοίγοντας την πόρτα σε ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στη χώρα της. Παρά το ότι αυτή η πολιτική της κόστισε, γεγονός που φάνηκε εξάλλου και στις βουλευτικές εκλογές, η ίδια προσφάτως δήλωσε ότι δεν μετάνιωσε για αυτή της την επιλογή.

Τα Λευκά Κράνη της Συρίας

Οι διασώστες της συριακής εθλεοντικής ομάδας είναι ανάμεσα στα φαβορί για την συνεισφορά τους στον συριακό εμφύλιο. Από το 2011, οπότε και ξεκίνησε ο πόλεμος στην χιμαζόμενη χώρα, έχουν σώσει 99 χιλιάδες ζωές.

Φεντερίκα Μονγκερίνι και Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας κι ο υπουργός εξωτερικών του Ιράν, ή αλλιώς… οι «αρχιτέκτονες» της πυρηνικής συμφωνίας- ορόσημο με το Ιράν, που έθεσε ως στόχο να περιοριστεί το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και η οποία επέτρεψε την επανασύνδεση της ιρανικής οικονομίας με τον υπόλοιπο κόσμο.

και το αουτσάιντερ…

Οικονομική Κοινότητα των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS)

5/1 οι πιθανότητες σύμφωνα με τους Ladbrokes για την οργάνωση που τον περασμένο Ιανουάριο μεσολάβησε στην Γκάμπια για την εξασφάλιση μετάβασης εξουσίας από τον έκπτωτο πρόεδρο Γιαχία Τζαμέ (που αρνούνταν να εγκαταλείψει τον προεδρικό θώκο) στον νεοεκλεγέντα Αντάμα Μπάροου.

in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024