Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ναι ή όχι στις κάμερες στις πολυκατοικίες; - Τι λένε οι πολίτες [βίντεο]

Ναι ή όχι στις κάμερες στις πολυκατοικίες; – Τι λένε οι πολίτες [βίντεο]

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που με απόφαση της αναφέρει ότι είναι νόμιμη η τοποθέτηση κάμερας για να ελέγχεται η είσοδος διαμερίσματος πολυκατοικίας που χρησιμοποιείται ως κατοικία ή ως επαγγελματικός χώρος. Σε μια σύντομη περιήγηση στο κέντρο της πόλης συναντήσαμε πολίτες όλων των απόψεων και τις παρουσιάζουμε.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που με απόφαση της αναφέρει ότι είναι νόμιμη η τοποθέτηση κάμερας για να ελέγχεται η είσοδος διαμερίσματος πολυκατοικίας που χρησιμοποιείται ως κατοικία ή ως επαγγελματικός χώρος.

Οι περιορισμοί και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα γίνεται η τοποθέτηση αυτή είναι πολύ αυστηροί παρόλα αυτά αρκετοί είναι εκείνοι που θέτουν ζήτημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων και είναι αντίθετοι στην απόφαση αυτή.

Από την άλλη πλευρά, λύση για την πάταξη της εγκληματικότητας θεωρούν ορισμένοι την εγκατάσταση καμερών έξω από τα σπίτια τους ενώ αρκετοί πιστεύουν πως θα είναι η αρχή της κατάργησης της ιδιωτικότητας. Σε μια σύντομη περιήγηση στο κέντρο της πόλης συναντήσαμε πολίτες όλων των απόψεων και τις παρουσιάζουμε.

Ο Αναστάσιος Ρουμελιώτης είναι 30 ετών και κάτοικος Κυψέλης μιας περιοχής με αυξημένη εγκληματικότητα, παρόλα αυτά έχει πολλούς δισταγμούς για την συγκεκριμένη απόφαση και δηλώνει ενάντια στο καταγραφικό των καμερών.

Η Μαρίνα είναι 21 ετών, νέα φοιτήτρια και κάτοικος Πολυγώνου. Με την οικογένεια της σκέφτονται να βάλουν κάμερες ασφαλείας για να προστατευτούν.

Διαχειρίστρια σε πολυκατοικία στου Γκύζη τα τελευταία επτά χρόνια η κυρία Ελένη Παπαδάτου πιστεύει πως αν είχε γίνει εγκατάσταση κάμερας στην είσοδο της πολυκατοικίας θα είχαν γλυτώσει από πολλά δυσάρεστα.

Συν τω χρόνω οι ανάγκες ασφαλείας που έχουν οι κοινωνίες κάμπτει τις ανάγκες προστασίας των προσκοπικών δεδομένων μας λέει ο δικηγόρος και σύμβουλος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός και συμπληρώνει: «Στην εποχή της αυξανόμενης εγκληματικότητας και βίας που αναπτύσσει η κοινωνία η ανάγκη προστασίας και ασφάλειας δημιουργεί την σύγκρουση των δυο δικαιωμάτων, της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ασφάλειας, που με το πέρασμα του χρόνου θα κερδίζει όλο και μεγαλύτερο πεδίο η ασφάλεια. Θεωρώ πως η αρχή προστασίας σταθμίζοντας αυτούς τους παράγοντες έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση εκτιμώντας το λεγόμενο δημόσιο συμφέρον».

Στο κατά πόσο συμφωνεί με την απόφαση αυτή απαντά πως «Θεωρώ ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από ανεξάρτητες αρχές πρέπει να είναι σεβαστές από τους πολίτες και τους κρατικούς λειτουργούς είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με αυτές».

Ορέστης Καπίρης

in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024