
Βέλγιο: Ανάκληση της άδειας παραμονής του ιμάμη των Βρυξελλών
Να ανακαλέσει την άδεια παραμονής στο Βέλγιο του ιμάμη του Μεγάλου Τεμένους των Βρυξελλών αποφάσισε ο Βέλγος υπουργός Τέο Φράνκεν με το αιτιολογικό ότι συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια λόγω των θεωρούμενων ως φιλο-τζιχαντιστικών απόψεών του.
Να ανακαλέσει την άδεια παραμονής στο Βέλγιο του ιμάμη του Μεγάλου Τεμένους των Βρυξελλών αποφάσισε ο Βέλγος υπουργός Τέο Φράνκεν με το αιτιολογικό ότι συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια λόγω των θεωρούμενων ως φιλο-τζιχαντιστικών απόψεών του.
Το θέμα απασχολεί εκτενώς σήμερα τον βελγικό Τύπο με την εφημερίδα Echo να συνιστά «δεξιοτεχνία και σταθερότητα» στην αντιμετώπιση του Ισλάμ, «προκειμένου να πάρει η θρησκεία τη θέση που πρέπει μέσα σε μία κοσμική κοινωνία».
Κατά την εφημερίδα, η απόφαση του υφυπουργού για το ‘Ασυλο και τη Μετανάστευση να αποσύρει την άδεια παραμονής του ιμάμη του Μεγάλου Ισλαμικού Τεμένους στοχεύει κυρίως στις εκλογές του 2019, στις οποίες θα τεθεί, όπως έχει ήδη προειδοποιήσει ο Ακροδεξιός ηγέτης Ντε Βίβερ (επικεφαλής του N-VA), το ζήτημα της εθνικής ταυτότητας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Θα αποφύγει τη μείωση επιτοκίων η Fed – Τι δείχνει δημοσκόπηση του Reuters
- Ο Αντσελότι εξηγεί γιατί πήρε τον Νεϊμάρ στο Μουντιάλ – Έκλαψε ο σταρ της Σάντος μαθαίνοντας τα νέα
- Πτώση από γκρεμό του Mr Mango: Όλα έδειχναν ότι ο κακομαθημένος γιος ήταν ο ένοχος – Επιβεβαιώθηκε
- ΟΦΗ για Νέιρα «Θα έχεις για πάντα μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον της Ομιλίτικης ιστορίας»
- Επεισοδιακή άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου και κόντρα με Φλωρίδη – «Μόνο τα τσιράκια του, οι επίορκοι δικαστές με κατήγγειλαν»
- Έλληνες επιστήμονες στους φιναλίστ για το Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη


