Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεργασία Eurobank - Banco Santander για το διεθνές εμπόριο

Συνεργασία Eurobank – Banco Santander για το διεθνές εμπόριο

Σε στρατηγική συνεργασία προχώρησαν οι τραπεζες Eurobank και Banco Santander για το διεθνές εμπόριο. Η επίτευξη της συμμαχίας των δυο τραπεζων και παραλληλα της ένταξης της Eurobank στο πρώτο Παγκόσμιο Ψηφιακό Δίκτυο Διασύνδεσης Επιχειρήσεων “Trade Club Alliance”, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σε στρατηγική συνεργασία προχώρησαν οι τραπεζες Eurobank και Banco Santander για το διεθνές εμπόριο. Η επίτευξη της συμμαχίας των δυο τραπεζων και παραλληλα της ένταξης της Eurobank στο πρώτο Παγκόσμιο Ψηφιακό Δίκτυο Διασύνδεσης Επιχειρήσεων “Trade Club Alliance”, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιηθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η ένταξη της Eurobank, η οποία είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που συμμετέχει στο “Trade Club Alliance” ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων επαφών του Τομέα Global Transaction Banking της Eurobank με την Banco Santander.

Το “Trade Club Alliance” είναι το Πρώτο Παγκόσμιο Ψηφιακό Δίκτυο Διεθνούς Εμπορίου Διασύνδεσης Επιχειρήσεων που υποστηρίζεται, στην παρούσα φάση, από 7 διεθνείς τραπεζικούς ομίλους σε 22 χώρες.

Ήδη στο δίκτυο συμμετέχουν οι Banco Santander, Eurobank, Nordea, Rabobank, Attijariwafa, KBC και Banco BPM ενώ, Credit Agricole, Industrial Bank of Korea (IBK) και SIAM ολοκληρώνουν τη διαδικασία ένταξής τους. Εντός του 2017 αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες από 30 χώρες, καλύπτοντας ευρύ φάσμα αγορών στόχων, όπως Η.Π.Α, Κίνα, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία κ.λπ.

Μαλιστα κομβικό ρόλο, τόσο στην προσέγγιση όσο και στην επίτευξη της στρατηγικής συνεργασίας της Banco Santander με τη Eurobank, διαδραμάτισε το Εxportgate, η πύλη διεθνούς εμπορίου και επιχειρηματικής δικτύωσης που δημιούργησε η Eurobank και ανέπτυξε σε συνεργασία με τους τρεις κύριους εξαγωγικούς φορείς της Ελλάδας (ΠΣΕ, ΣΕΒΕ, ΣΕΚ) και τον ΣΕΒ από το 2009 για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας.

Μέσω του ελληνικού σκέλους “Eurobank Trade Club”, ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις, οπως ανακοινώθηκε, αποκτούν πρόσβαση σε 11.000 εταιρείες-πελάτες διεθνών τραπεζών, ενώ τα επόμενα τρια χρόνια ο αριθμός τους αναμένεται να φτάσει τις 100.000 και να καλύψει σχεδόν το σύνολο των σημαντικότερων αγορών του κόσμου.

Επιπροσθέτως, τα μέλη που επιλέγονται για να συμμετέχουν στο “Τrade Club” θα μπορούν να λάβουν όριο μέχρι και 1.000.000 για να χρηματοδοτήσουν τις Συναλλαγές Διεθνούς Εμπορίου. Το όριο θα αφορά τόσο την έκδοση Ενέγγυων Πιστώσεων, Εγγυητικών Επιστολών, αλλά και τη χρηματοδότηση της εφοδιαστικής τους αλυσίδας, όπως π.χ. πληρωμές τιμολογίων εισαγωγών, ενώ για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις προβλέπεται δυνατότητα χρηματοδότησης παραγγελίας ή ενέγγυας πίστωσης πριν την φόρτωση και μέχρι την τελική εξόφληση.

Δήμητρα Σκούφου

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024