Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Το ΚΑΣ κρίνει την επένδυση στο Ελληνικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την κήρυξη ή όχι ενός μεγάλου μέρους του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ως αρχαιολογικό χώρο, με την κυβέρνηση να πιέζει για την επίσπευση της έναρξης της επένδυσης.

Κρίσιμη ημέρα για το μέλλον της επένδυσης στο Ελληνικό είναι η σημερινή, με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο να συνεδριάζει για την κήρυξη ή όχι ενός μέρους του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου.

Πρόκειται για το σημαντικότερο από τα «αγκάθια» που συναντά η επένδυση, με το άλλο που είχε να κάνει με την ύπαρξη «δάσους» 37 στρεμμάτων να παρακάμπτεται έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου Ενστάσεων της Περιφέρειας Πειραιά που προχώρησε σε αποχαρακτηρισμό της έκτασης που είχε δενδροφυτεύσει το Κολλέγιο Pierce πριν από αρκετές δεκαετίες.

Παράλληλα, το ΚΑΣ θα κληθεί να δώσει έγκριση στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης, όπως αυτό έχει παρουσιαστεί, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για να μπουν οι «μπουλντόζες» στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση πιέζει για την επίσπευση της έναρξης των εργασιών στο χώρο του Ελληνικού, ανακοινώνοντας μέσω υπουργών πως η απόφαση του ΚΑΣ έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και πως τίποτε δεν μπορεί να ακυρώσει την υπογραφή της σύμβασης για την επένδυση.

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024