Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αφυδάτωση αιτία τροχαίων ατυχημάτων

Η αφυδάτωση αιτία τροχαίων ατυχημάτων

Κινδύνους αντίστοιχους με εκείνους της κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να κρύβει η αφυδάτωση κατά τη διάρκεια της οδήγησης σύμφωνα με έρευνα βρετανικού πανεπιστημίου.

Τις συνέπειες που μπορεί να έχει η αφυδάτωση κατά τη διάρκεια της οδήγησης αναδεικνύει μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Loughborough στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, οι οδηγοί που κατανάλωναν μόλις 20 ml νερού ανά ώρα πραγματοποιούσαν υπερδιπλάσιο αριθμό σφαλμάτων στον δρόμο, σε σχέση με εκείνους που είχαν ενυδατωθεί σωστά.

Μάλιστα, ο αριθμός των λαθών ήταν ανάλογος με εκείνον που πραγματοποιούν οδηγοί οι οποίοι είχα καταναλώσει αλκοολούχα ποτά αλκοόλ και ανιχνεύθηκαν” με περιεκτικότητα 0,08% αλκοόλ στο αίμα τους, ποσότητα που αποτελεί το τρέχον όριο κατανάλωσης αλκοόλ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα λάθη σχετίζονται με την καθυστερημένη πέδηση και την απόκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας, επιβεβαιώνοντας τα αποτελέσματα μιας προγενέστερης μελέτης η οποία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι που κατανάλωναν σχεδόν μισό λίτρο νερό πριν από μια πνευματική εργασία είχαν ταχύτερους χρόνους αντίδρασης από εκείνους που δεν έπιναν υγρά.

Στο πλαίσιο αυτό, η Nissan σε συνεργασία με τον ολλανδικό οίκο σχεδιασμού Droog ανέπτυξε ένα σύστημα ανίχνευσης εφίδρωσης η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στην επιφάνεια του καθίσματος και το τιμονιού ώστε να προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση που απαιτείται η ενυδάτωσή του.

Η λειτουργία του συστήματος είναι αρκετά απλή, καθώς η επιλεγμένη επιφάνεια αποκτά κίτρινο χρώμα όταν υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης, ενημερώνοντας άμεσα τον οδηγό.

Αν και η συγκεκριμένη εφαρμογή βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, κανείς δεν αποκλείεται να ενσωματωθεί στο μέλλον στο πλήθος των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας που προσφέρουν οι προτάσεις της Nissan.

auto.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024