Πανελλαδική 24ωρη απεργία νοσηλευτών την Παρασκευή
Πανελλαδική κινητοποίηση με 24ωρη απεργία, συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υγείας προγραμματίζει για την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) και η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ.
Πανελλαδική κινητοποίηση με 24ωρη απεργία, συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υγείας προγραμματίζει για την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) και η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ.
Οι νοσηλευτές τάσσονται κατά διάταξης που εξισώνει τα πτυχία τους με αυτά των ΔΕ βοηθών νοσηλευτών.
Η ΕΝΕ καλεί τα μέλη της συγκέντρωση στην πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών, επί της οδού Πατησίων στις 10.00 το πρωί της 6ης Οκτωβρίου και στη συνέχεια σε πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους.
Οι νοσηλευτές υποστηρίζουν ότι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, περιλαμβάνεται διάταξη που βάζει τους ΔΕ Βοηθούς Νοσηλευτών στον ίδιο ενιαίο κλάδο με τους πτυχιούχους Νοσηλευτές ΤΕ και ΠΕ. Επίσης, βάζει τις μαίες στον κλάδο των νοσηλευτών, και τους επιτρέπει να γίνονται προϊστάμενες στα νοσηλευτικά τμήματα και στις διεθύνσεις Νοσηλευτικών Υπηρεσιών.
«Για να περάσουν τα παραπάνω, το επαγγελματικό μας επιμελητήριο (ΕΝΕ) καταστρέφεται για να μην μπορεί να αντισταθεί το σώμα των νοσηλευτών και δίνεται ως δώρο σε κομματικούς φίλους των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη, με αντιδημοκρατική παρέμβαση στις ήδη προκηρυγμένες εκλογές της ΕΝΕ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Βόλεϊ: Ανακοινώθηκε η σπουδαία μεταγραφή του Σπένσερ από τον Ολυμπιακό
- Ruvan Wijesooriya & Nick Zinner: Η underground σκηνή της Νέας Υόρκης παίρνει σάρκα και οστά στην Αθήνα
- Νέο τηλεσκόπιο γυρίζει την «μεγαλύτερη κοσμική ταινία όλων των εποχών»
- Ιράν: Θα υπάρξει άμεση απάντηση σε κάθε απειλή – Επικαλείται τη δέσμευση των ΗΠΑ να συγκρατήσουν το Ισραήλ
- Σκας από τη ζέστη; Σε νιώθουμε!
- Πετράλωνα: «Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η διαχείριση του σοκ των κατοίκων» αποκαλύπτει διασώστης του Ερυθρού Σταυρού
- Προδότες και φουστανελοφόροι
- Η Παπαστράτος επενδύει στη νέα γενιά επαγγελματιών με το FutuReady Internship Program
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)






















![Το φαινόμενο candilazo που «έβαψε» κόκκινο τον ουρανό του Καράκας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-01T061443Z_826673436_RC2T4MA6UXNN_RTRMADP_3_VENEZUELA-QUAKE-SKY-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442