
Τραμπ: Οι τυφώνες θα έχουν αντίκτυπο στο ρυθμό ανάπτυξης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε την Τετάρτη ότι οι αλλεπάλληλοι τυφώνες οι οποίοι έπληξαν τη χώρα του τις τελευταίες εβδομάδες θα έχουν αντίκτυπο στον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε την Τετάρτη ότι οι αλλεπάλληλοι τυφώνες οι οποίοι έπληξαν τη χώρα του τις τελευταίες εβδομάδες θα έχουν αντίκτυπο στον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο.
«Η ανάπτυξη το προηγούμενο τρίμηνο έφθασε το 3%, κανείς δεν περίμενε ότι θα συνέβαινε αυτό πριν περάσει αρκετός καιρός ακόμη», τόνισε ο ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ιντιανάπολις για την παρουσίαση των σχεδίων του για τη φορολογική μεταρρύθμιση.
«Το τρέχον τρίμηνο πιστεύω θα ήταν καλύτερο, αλλά οι τυφώνες θα έχουν επίπτωση», συνέχισε ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Τρίτη (3η Οκτωβρίου) το Πουέρτο Ρίκο, αμερικανική περιοχή που υπέστη τεράστιες καταστροφές από τον κυκλώνα Μαρία.
Κατώτερη του στόχου της κυβέρνησης
Η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αναθεώρησε προς τα πάνω πριν από μία εβδομάδα την εκτίμησή της για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, σε 2,4% σε ετήσια βάση, από 2,2% που προέβλεπε τον Ιούνιο.
Αν αυτή η πρόβλεψη για το 2017 επιβεβαιωθεί, η ανάπτυξη θα είναι αρκετά κατώτερη του στόχου που είχε θέσει η κυβέρνηση Τραμπ, ο διακηρυγμένος στόχος της οποίας είναι σταθερός ρυθμός επέκτασης του ΑΕΠ κατά 3% και πλέον.
Πάντως θα είναι υψηλότερη σε σύγκριση με την πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (2,1%).
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τροχαίο με σύγκρουση ΙΧ και ομάδας ΔΙΑΣ στον Ασπρόπυργο – Τραυματίες δύο αστυνομικοί
- Αταμάν: «’Ημασταν εκτός ρυθμού και ρισκάραμε»
- Πετρέλαιο: Η τιμή του Brent θα ξαναγράψει τον προϋπολογισμό;
- Θερμή υποδοχή του Πίτερς από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού
- Στουρνάρας: Αστικός μύθος οι τριγωνικές συναλλαγές μεταξύ τραπεζών – servicers
- Η διαβόητη ληστεία στο Λούβρο έρχεται στη μεγάλη οθόνη με υπογραφή Ρομέν Γαβρά

