Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελληνίδα η νέα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση

Ελληνίδα η νέα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση

Η Ιωάννα Αλυσανδράτου εξελέγη στη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση στην πρόσφατη ετήσια συνάντηση των εθνικών συλλόγων, στη Βαρκελώνη. Η εκλογή της δημιουργεί αυξημένες προσδοκίες για καλύτερη πρόσβαση στη θεραπεία στους έλληνες πάσχοντες.

Η Ιωάννα Αλυσανδράτου εξελέγη στη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση (PHA Europe) στην πρόσφατη ετήσια συνάντηση των εθνικών συλλόγων, στη Βαρκελώνη. Η εκλογή της δημιουργεί αυξημένες προσδοκίες για καλύτερη πρόσβαση στη θεραπεία στους έλληνες πάσχοντες.

Στο ετήσιο συνέδριο του PHA Europe έλαβαν μέρος 41 οργανισμοί από όλη την Ευρώπη, 75 εκπρόσωποι ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση και ομιλητές από την ιατρική και φαρμακευτική κοινότητα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η επενδυτική πολιτική στήριξης του σπάνιου νοσήματος της Πνευμονικής Υπέρτασης, αλλά και από την ιατρική κοινότητα, που δείχνει πλέον την στροφή της στο πρόσωπο του ασθενή με κύριο γνώμονα την άψογη συνεργασία αμφοτέρων των πλευρών.

Κατά τις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του PHA Europe, με διετή θητεία, η κ. Αλυσανδράτου, πρόεδρος του συλλόγου ασθενών «Πνευμονική Υπέρτααση Ελλάδος» εξελέγη αντιπρόεδρος, ενώ στη θέση του προέδρου ανεδείχθη ο Χανς-Ντιετερ Κουλλα.

Ο σύλλογος των ελλήνων ασθενών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «με την εκλογή της προέδρου μας κας Ιωάννας Αλυσανδράτου στην θέση του αντιπροέδρου, πιστεύουμε ότι ο ευρωπαϊκός οργανισμός έχει στην διοίκηση του μια σπουδαία ακτιβίστρια για την σπάνια νόσο της Πνευμονικής υπέρτασης, που μετρά σημαντικές εργασίες στο ενεργητικό της για τα δικαιώματα των ασθενών και κυρίως για την ζωή αυτών».

Μιλώντας στο in.gr η κ. Αλυσανδράτου εξήγησε τί συνεπάγεται για τους έλληνες ασθενείς η εκλογή της στο πανευρωπαϊκό αυτό όργανο.

«Η ανάληψη μιας τόσο σημαντικής θέσης επιφέρει άμεσα πολλαπλά οφέλη για τον Έλληνα ασθενή με πνευμονική υπέρταση στην Ευρώπη. Ο ελληνικός σύλλογος της ΠΥ είναι αυτοδημιούργητος και αφού έχει πλέον αποκτήσει σημαντικές γνώσεις, ανοίγει τώρα ένα νέο κεφάλαιο για να δημιουργηθούν οι γερές βάσεις που απαιτούνται για την επίλυση σοβαρών θεμάτων για την νόσο μας. Κύριος στόχος μας είναι η γεφύρωση των ανισοτήτων που συναντιούνται στην Ευρώπη για την νόσο της ΠΥ», σημειώνει η κ. Αλυσανδράτου και προσθέτει ότι «όλοι οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί καθώς και το Ευρωκοινοβούλιο θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό το δύσκολο και γρήγορα εξελισσόμενο νόσημα και αυτό είναι το άμεσο μέλημα μας. Δουλεύοντας συλλογικά και με τους 41 όμορους οργανισμούς μας θα δώσουμε το στίγμα μας για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών μας και θα παλέψουμε για περισσότερες και γρηγορότερες θεραπευτικές επιλογές για όλους μας».

Αναφερόμενη στις νέες δράσεις του ανανεωμένου διοικητικού συμβουλίου τουPHA Europe, η Ιωάννα Αλυσανδράτου λέει ότι «η πρώτη δράση η οποία σχεδιάζεται από το νέο μας Ευρωπαϊκό Διοικητικό συμβούλιο σε επίπεδο υπουργείων και ασφαλιστικών ταμείων των χωρών είναι η καταγραφή και ανάδειξη από χώρα σε χώρα των σοβαρών ελλείψεων που εμποδίζουν ουσιαστικά τη ζωή του ασθενή με ΠΥ. Σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει και συνάντηση μας με το Υπουργείο Υγείας της χώρας μας καθώς και με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024