Λουκέτο βάζει η εταιρία παγωτού FRONERI HELLAS στο εργοστάσιο που διατηρεί στο Ταύρο επαναπροσδιορίζοντας την οργάνωση της και τον τρόπο παρουσίας της στην Ελληνική αγορά. Η εταιρεία η οποία αποτελεί θυγατρική εταιρεία της FRONERI InternationalPlc με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και δραστηριότητα σε 22 χώρες, αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγική δραστηριότητα της στην Ελλάδα καθώς εμφάνιζε ζημιές.

Λουκέτο βάζει η εταιρεία παγωτού FRONERI HELLAS στο εργοστάσιο που διατηρεί στο Ταύρο επαναπροσδιορίζοντας την οργάνωση της και τον τρόπο παρουσίας της στην Ελληνική αγορά. Η εταιρεία η οποία αποτελεί θυγατρική εταιρεία της FRONERI InternationalPlc με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και δραστηριότητα σε 22 χώρες, αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγική δραστηριότητα της στην Ελλάδα καθώς εμφάνιζε ζημιές.

Πρόκειται για την ελληνική θυγατρική της κοινοπραξίας που συνέστησαν από κοινού (50%-50%) ο Όμιλος Nestle με την R & R Ice Cream, η οποία ανήκει στην PAI Partners και στην οποία είχε μεταφερθεί η δραστηριότητα παγωτού της Nestle το 2016.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της εταιρείας αν και η ελληνική αγορά παγωτού είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τη FRONERI HELLAS, η εταιρεια είναι ζημιογόνος και για το λόγο αυτό διακόπτει την λειτουργία του εργοστασίου της στον Ταύρο και επαναπροσδιορίζει την οργάνωσή της. Στην απόφαση αυτή σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας «οδηγούν επίσης, οι επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες στην αγορά σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον».

Η απόφαση αυτή της FRONERI έχει επιπτώσεις στους 102 εργαζόμενους που απασχολεί στο εργοστάσιο της. Για το σκοπό αυτό σύμφωνα με την διοίκηση θα πραγματοποιήσει ένα
πρόγραμμα συναινετικών αποχωρήσεων παρέχοντας παράλληλα ιδιωτική ασφαλιστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους αποχωρούντες και τις οικογένειές τους όπως ισχύει μέχρι σήμερα και για περίοδο δύο ετών. Επίσης, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της «θα προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής επανατοποθέτησης στην αγορά, για όσους το επιθυμούν».

Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας η ελληνική αγορά θα συνεχίσει να τροφοδοτείται απρόσκοπτα με τα προϊόντα της FRONERI HELLAS.

Ωστόσο για να συνεχίσει να επιτυγχάνει το στόχο αυτό και ταυτόχρονα να επανέλθει σε πορεία βιωσιμότητας και ανάπτυξης, προχωρά σε αναγκαίες αλλαγές στη λειτουργική και οργανωτική δομή της. «Αλλαγές που θα της επιτρέψουν να είναι βιώσιμη, ελέγχοντας τα κόστη της και αναβαθμίζοντας την εφοδιαστική αλυσίδα προς τον καταναλωτή ώστε να είναι ανταγωνιστική στην Ελλάδα» εξηγεί στην ανακοίνωση της η διοίκηση της FRONERI HELLAS.

Στόχος είναι με τη νέα λειτουργική δομή η εταιρία δημιουργήσει ένα πιο ευέλικτο επιχειρηματικό σχήμα και για το λόγο αυτό εστιάζει πλέον:

– στην εμπορική της λειτουργία για την καλύτερη εξυπηρέτηση της αγοράς

– στη διατήρηση ισχυρής και άρτια εκπαιδευμένης ομάδας πωλήσεων, η οποία θα αντεπεξέρχεται ακόμα πιο αποτελεσματικά στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς

– στη βέλτιστη οργάνωσή της ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην ελληνική αγορά παγωτού στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον.

Δήμητρα Σκούφου

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr