Αξιωματούχος του ΥΠΕΞ: Δημιουργείται επενδυτικό fund των ΗΑΕ στην Ελλάδα
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δημιουργία επενδυτικού fund με κεφάλαια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το οποίο θα χρηματοδοτεί την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων από ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και μεγαλύτερα πρότζεκτ στη χώρα μας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών μετά την επίσκεψη στο Αμπού Ντάμπι ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον Γ.Τσίπρα.
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δημιουργία επενδυτικού fund με κεφάλαια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το οποίο θα χρηματοδοτεί την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων από ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και μεγαλύτερα πρότζεκτ στη χώρα μας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών μετά την επίσκεψη στο Αμπού Ντάμπι ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργο Τσίπρα.
Μάλιστα, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η ίδια υψηλόβαθμη διπλωματική πηγή, το ύψος των κεφαλαίων που θα διατεθούν από την πλευρά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναμένεται να ανακοινωθεί «μέσα στους επόμενους μήνες» σημειώνοντας πως «αποδίδουν καρπούς οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με εκπροσώπους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων».
Σημειώνεται, από την ίδια πηγή, πως η επίσκεψη του Γιώργου Τσίπρα στο Άμπου Ντάμπι, όπου στο επίκεντρο των επαφών του βρέθηκε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης εμιρατινών επενδύσεων στη χώρα μας, έρχεται σε συνέχεια των συναντήσεων σε κορυφαίο επίπεδο που ακολούθησαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον περασμένο Δεκέμβριο και τη συνάντησή του με τον διάδοχο του θρόνου σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρόδος: Στον εισαγγελέα σήμερα ο οδηγός του θανατηφόρου τροχαίου
- Ληξιπρόθεσμα χρέη: Στο μικροσκόπιο καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσία
- Τζόκερ: Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο των 11,6 εκατ. ευρώ
- Ο χορός μπορεί να «νικήσει» το στρες;
- Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ ετοιμάζεται να καταλάβει τα πλοία, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ
- Αρκάς: Ένα μάθημα πολιτικής συμπεριφοράς
- Moody’s: Τα 4 σενάρια για τις εκλογές του 2027 στην Ελλάδα
- Ιράν προς ΗΠΑ: Η θάλασσα του Ομάν μπορεί να γίνει ο τάφος σας – Σταματήστε τον αποκλεισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442