Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπογραφή Μακρόν στα διατάγματα για μεταρρύθμιση του εργατικού κώδικα

Υπογραφή Μακρόν στα διατάγματα για μεταρρύθμιση του εργατικού κώδικα

Σε απ' ευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ο Εμανουέλ Μακρόν υπέγραψε τα διατάγματα για τη μεταρρύθμιση του εργατικού κώδικα, όπως είχε κάνει και την περασμένη εβδομάδα με τους νόμους για την ηθικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Σε απ’ ευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ο Εμανουέλ Μακρόν υπέγραψε τα διατάγματα για τη μεταρρύθμιση του εργατικού κώδικα, όπως είχε κάνει και την περασμένη εβδομάδα με τους νόμους για την ηθικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Έχοντας την υπουργό Εργασίας Μιριέλ Πενικό και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κριστόφ Καστανέρ καθισμένους δίπλα του μέσα στο γραφείο του στον πρώτο όροφο του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων, ο αρχηγός του κράτους χαιρέτισε μια μεταρρύθμιση, το «εύρος» της οποίας είναι χωρίς προηγούμενο «από την αρχή της 5ης Δημοκρατίας».

Πρόκειται για πέντε διατάγματα που μεταρρυθμίζουν τον εργατικό κώδικα της Γαλλίας και αποτελούν τις πρώτες μείζονες οικονομικές μεταρρυθμίσεις του Μακρόν από τον Μάιο που ανέλαβε την προεδρία.

Οι νέοι κανόνες, οι οποίοι συζητήθηκαν εκτενώς προηγουμένως με συνδικάτα, θέτουν ανώτατα όρια στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης, ενώ δίνουν επίσης στις εταιρείες μεγαλύτερη ελευθερία να προσλαμβάνουν και να απολύουν εργαζομένους και να προχωρούν σε συμφωνίες για τις συνθήκες εργασίας.

Ο Μακρόν δήλωσε πως τα διατάγματα θα γίνουν νόμος μέσα στις επόμενες ημέρες, αν και στην πράξη δεν θα τεθουν σε εφαρμογή μέχρι να εκδοθούν άλλα πιο λεπτομερή διατάγματα και να υπογραφούν πριν από το τέλος του χρόνου.

Ηγέτες και μέλη εργατικών συνδικάτων που αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση –δεν αντιτίθενται πλήρως όλα τα συνδικάτα– διαδήλωσαν την Πέμπτη σε πόλεις σ’ όλη τη Γαλλία, αλλά ο αριθμός των διαδηλωτών ήταν πολύ μικρότερος απ’ ό,τι σε παρόμοιες διαμαρτυρίες μια εβδομάδα νωρίτερα.

Οι αλλαγές στον εργατικό κώδικα είναι οι πρώτες από τις μεταρρυθμίσεις που ο Μακρόν έχει υποσχεθεί για να αναζωογονήσει την οικονομία και να μειώσει την ανεργία. Υπάρχουν επίσης σχέδια να τροποποιήσει τα επιδόματα ανεργίας και το συνταξιοδοτικό σύστημα, αλλαγές που είναι πιθανό να προκαλέσουν πολύ μεγαλύτερη λαϊκή αναταραχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024