Στο πλαίσιο του εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας επικέντρωσε στο όραμα της κυβέρνησης για τα «έξυπνα νησιά», τη μετάβαση σε συστήματα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Στο πλαίσιο του εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας επικέντρωσε στο όραμα της κυβέρνησης για τα «έξυπνα» νησιά, τη μετάβαση σε συστήματα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Μιλώντας στο Φόρουμ «Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της ΕΕ», στα Χανιά, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «τα έξυπνα νησιά με υψηλή διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και μείωση του κόστους ενέργειας είναι το όραμα και η φιλοδοξία μας», για να προσθέσει τη δέσμευση της κυβέρνησης για το σκοπό αυτό μέσα από την υλοποίηση καινοτόμων έργων στα ελληνικά νησιά, «μια προσπάθεια που θα επιταχυνθεί».
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι πριν από μερικές ημέρες το υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε μια -έως σήμερα απούσα- οργανωμένη μακροπρόθεσμη διαδικασία ενεργειακού προγραμματισμού, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη μετάβαση στην ενέργεια.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής