Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον «αέρα» οι εκλογές στην Κεντροαριστερά

Στον «αέρα» οι εκλογές στην Κεντροαριστερά

H ημερομηνία εκλογής του αρχηγού του νέου φορέα βρίσκεται ακόμη στον αέρα, μετά την πρόταση της Vodafone για εκλογές τον Φεβρουάριο, οι οποίες θα φτάνουν σε κόστος σχεδόν 1 εκατ. ευρώ.

H ημερομηνία εκλογής του αρχηγού του νέου φορέα βρίσκεται ακόμη στον αέρα, μετά την πρόταση της Vodafone για εκλογές τον Φεβρουάριο, οι οποίες θα φτάνουν σε κόστος σχεδόν 1 εκατ. ευρώ.

Η απάντηση της Wind είναι η τελευταία ευκαιρία για ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τις αρχικές ημερομηνίες διεξαγωγής (5 και 12 Νοεμβρίου), με κοστολόγηση που επιτρέπει την αυτοχρηματοδότηση της διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίσθηση που υπάρχει είναι πως η εταιρεία προτίθεται να αναλάβει, τουλάχιστον επιμέρους, κόμματια της διαδικασίας, προτείνοντας συνεργάτες που θα καλύψουν τα υπόλοιπα πόστα.

Αν τελικά μια αξιόπιστη λύση ηλεκτρονικής διασύνδεσης προκύψει με σχετικά μικρή καθυστέρηση, κατά πάσα πιθανότητα θα προτιμηθεί -παρόλο που η Χαριλάου Τρικούπη θα προτιμούσε οι ημερομηνίες να μείνουν ως έχουν. Η ηλεκτρονική διασύνδεση θεωρείται μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας σχετικά με το αδιάβλητο της διαδικασίας -για κάποιους υποψήφιους είναι όρος απαράβατος.

Hδη κατατέθηκαν και οι υπογραφές στήριξης όλων των υποψηφιοτήτων. Η επιτροπή θα διεξάγει έλεγχο και αναμένεται να ανακοινώσει τον οριστικό πίνακα των υποψηφίων εντός της εβδομάδας. Οι περισσότεροι επέλεξαν να κινηθούν κοντά στις απαιτούμενες 1000, όμως Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης έκαναν επίδειξη δύναμης, με 12,500 και 5,300 ψήφους αντίστοιχα. Ανεξάρτητα από την τελική ημερομηνία των εκλογών, τα επιτελεία συνεχίζουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες. Την Κυριακή η Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί την Ηλεία, όπου προγραμματίζει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στον Πύργο, ενώ ο Γιάννης Μανιάτης βρίσκεται από την Παρασκευή στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, για συνάντηση με φορείς της περιοχής.

Η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι, πέραν των διαδικαστικών, διαφωνούν και για τον τρόπο που θα ασκήσουν αντιπολίτευση. Η Συμπαράταξη έχει αποφασίσει από εδώ και πέρα να μην υπερψηφίζει κανέναν νομοσχέδιο που δεν έχει την κυβερνητική πλειοψηφία. Το Ποτάμι, ωστόσο, έχει δηλώσει εξαρχής πως τα ανθρώπινα διακιώματα «δεν μπαίνουν στην μικροκομματική ζυγαριά» και πως προτίθεται να ψηφίσει την νομική αναγνώριση της αλλαγής φύλου. Την ίδια πορεία ακολουθεί και η ΔΗΜΑΡ, της οποίας η Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει ποιον θα στηρίξει.


Μυρτώ Λιαλιούτη

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024